13.1 C
Zvornik
30. септембра 2022.

Prijem za 36 porodica poginulih radnika

ZVORNIK – U kompaniji „Alumina“ iz Zvornika danas je organizovan tradicionalni prijem za porodice 36 poginulih radnika Fabrike u odbrambeno-otadžbinskom ratu, saopštila je Služba za odnose s javnošću ove kompanije.

Predstavnik menadžmenta kompanije Stojan Jovanović rekao je da sve dok ova fabrika bude radila porodice poginulih radnika nikada neće biti zaboravljene, i podsjetio da je 6. oktobra 1998. godine bio posebno bolan trenutak kada je za 36 poginulih radnika podignuto spomen-obilježje u krugu fabrike.

Predstavnici poslovodstva i Sindikata istakli su da je prijem za porodice poginulih randika u ovoj fabrici tradicija i samo jedan od načina da se pokaže da ni oni, a ni njihove porodice, nisu zaboravljeni.

Jovanović je rekao da je veoma bitno da Fabrika radi i da ima proizvode za tržište koje će obezbijediti bolju budućnost, ne samo za zaposlene u ovom kolektivu, nego stvoriti realnu šansu za nova zapošljavanja, uključujući i za djecu poginulih radnika ove fabrike.

Predsjednik Sindikalne organizacije metalske industrije i rudarstva u „Alumini“ Radenko Smiljanić naglasio je da poginuli radnici zaslužuju posebno poštovanje, a ovakvi susreti su prilika za zajedničko prisjećanje na njih koji su živote ugradili u temelje Republike Srpske.

Smiljanić je naglasio da je jedan od načina da se pravedno oduže poginulim kolegama upravo da fabrika radi i stvara uslove za zapošljavanje, uključujući i članove njihovih porodica, a time i sprečavanja odlaska mladih sa ovog područja.

Porodice poginulih radnika, predstavnici Sindikata i rukovodstva „Alumine“ položili su cvijeće i prislužili svijeće na Spomen-obilježje poginulim radnicima, nakon čega je porodicama poginulih radnika uručeno po 150 KM i organizovan ručak u fabričkom restoranu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,107PratilacaZaprati
988PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se