9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Pokloni zvorničkog Crvenog krsta djeci

ZVORNIK – Predstavnici zvorničkog Crvenog krsta posjetili su Dječiji vrtić „Naša radost“ i Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama, uručivši im poklone koje su za njih pripremili u okviru Dječije nedelje.

Predsjednik i sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Dejan Galić i Danojka Mićić napomenuli su da Crveni krst, kao humanitarna organizacija koja pažnju posvećuje svim kategorijama stanovništva, u Dječijoj nedjelji daje akcenat na najmlađu populaciju. Zajednički slogan pod kojim se obilježava Dječija nedelja je „Porodica na prvom mjestu“, a zvornički Crveni krst u okviru ove nedelje sprovodi niz aktivnosti.

– Tradicionalno posjećujemo vrtić „Naša radost“ gdje smo podijelili veću količinu igračaka, puzli, pribora za crtanje i pisanje i higijenskog materijala. Takođe smo posjetili Centar za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i uručili im igračke, puzle, bojice, sokove, slatkiše i sredstva za higijenu – rekla je Mićićeva.

Direktor vrtića Vukomir Stanković zahvalio se na poklonima istakavši da predstavnici Crvenog krsta svake godine u okviru Dječije nedelje dolaze sa poklonima u ovu predškolsku ustanovu.

– Oni su ti koji redovno obraduju djecu poklonima – igračkama i raznim drugim materijalom koji koristi djeci i u radu sa djecom. Zahvaljujem im se i ovom prilikom na uloženim trudu – rekao je Stanković napomenuvši da će pokloni koje su donijeli doprineti da se djeca još ljepše zabave.

Nataša Ristić, stručni saradnik u Centru za podršku djeci sa smetnjama u razvoju i njihovim porodicama, naglasila je da im svaka donacija dobro dođe.

– Ovo će mnogo značiti djeci. Oni imaju mnogo toga i dosta smo imali donacija, ali se djeca brzo zasite tako da im nešto novo dobro dođe. Dobili smo i higijenski materijal koga nikada nije mnogo. Zahvaljujem se Crvenom krstu i drago mi je što su se sjetili naše djece – rekla je Ristićeva.

Olovke, igračke i higijenski materijal uručeni su i Osnovnoj školi „Nikola Tesla “ u Pilici. Poret toga, za sedam višečlanih porodica uručeni su paketi hrane i higijenskih sredstava, odjeća, obuća, igračke, slatkiše, te jedna peć na čvrsto gorivo. U realizaciji ovih aktivnosti pomoć zvorničkom Crvenom krstu pružili su Crveni krst Republike Srpske, Gradska uprava Zvornika i Švicarski Crveni križ Kancelarija Tuzla

Crveni krst Republike Srpske je u Dječijoj nedelji pripremio i plakat i letak sa izvodima iz Konvencije o dječijim pravima koji su distribuirani svim zvorničkim osnovnim školama i ustanovama gdje borave djeca.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se