-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

MUP RS: Glasanje protiče bez incidenata

Sva biračka mjesta na području Republike Srpske su otvorena, a glasanje protiče bez incidenata, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

„Štab MUP-a `Izbori 2016` prati i preduzima mjere i radnje s ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj. Dokumenti kojima se dokazuje identitet birača su lična karta, putna isprava i vozačka dozvola“, navodi se u saopštenju.

Zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske rade od 7.00 do 19.00 časova.

Iz MUP-a podsjećaju da je, s ciljem preduzimanja bezbjednosnih mjera povodom održavanja lokalnih izbora na području BiH, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač donio naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju do 24.00 časa.

MUP, centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice danas neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Na lokalnim izborima u BiH građani će birati vlast u 141 lokalnoj zajednici, te u Brčko distriktu, dok izbori ni ove godine neće biti održani za grad Mostar.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se