SvijetVIJESTI

Horor na ulicama SAD-a i Velike Britanije: Niko ne zna zašto ljude masovno napadaju jezivi klovnovi

Istraživanja pokazuju da je strah od klovnova, tzv koulrofobija, jedan od najčešćih – a najgora noćna mora mnogim Amerikancima i Britancima ovih se dana ostvaruje, nakon što je te dvije zemlje odjednom pogodila pošast jezivih, maskiranih likova.

Zasad nije jasno zašto, ali u SAD-u i Velikoj Britaniji već danima obične prolaznike teroriše velik broj klovnova koji ljude plaše na ulicama, a čak i u njihovim domovima. Iako zasad niko nije uhapšen, pojava zastrašujućih maskiranih osoba koje „napadaju“ sve redom, od male djece do starijih osoba, izazvala je i američku policiju na reakciju. U saopštenju javnosti apelovali su na prankstere čiji broj je očito u porastu, da prekinu s ovakvim radnjama, budući da bi one mogle dovesti do kaznenog djela, a usput i nepotrebno opterećuju linije hitnih službi.

Da je situacija zaista ozbiljna i u SAD-u, potvrđuje i Twitter račun koji je otvoren kad su se klovnovi počeli pojavljivati češće, a danas već broji preko 300 hiljada pratitelja koji izvještavaju o pojavi klovnova na različitim lokacijama širom zemlje.

U Velikoj Britaniji klovnovi su viđeni u više gradova, a samo u Njukaslu viđeno ih je barem šest. U Breknelu je klovn uplašio porodicu koja je jela dok su klovnovi u Mančesteru „samo“ plašili vozače. U Liverpulu su svi na nogama jer su klovnovi na društvenim mrežama zaprijetili najmlađima… Kako će ova bizarna epidemija klovnova završiti, ostaje za vidjeti.

Tagovi
Back to top button
Close
Close