8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

„Grujičić je dobar za sve koji žive u Srebrenici“

BANJALUKA – Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović smatra da će novi načelnik Srebrenice Mladen Grujičić sjajno obavljati taj posao, jer je dobar i za Srbe i za Bošnjake i za sve druge koji tamo žive.

Cvijanovićeva je pojasnila da Grujičić nije neko ko će promovisati segregaciju nego neko ko će promovisati integraciju i to je najbolja formula za Srebrenicu, jer je to formula koja funkcioniše svugdje.

Ona je ocijenila da su Grujičićeve izjave pristojne, primjerene, odmjerene, pomirljive, da pokazuju mladog čovjeka koji razumije složenost sredine u kojoj je odlučio da se kandiduje za najvažniju funkciju na opštinskom nivou.

„Naš uspjeh u Srebrenici je višestruk. Prvo, jer su političke partije iz Srpske postigle jedinstvo kandidujući jednog čovjeka – zajedničkog kandidata za tu poziciju i ja želim da im čestitam. Takođe, želim da im čestitam na izboru kandidata koji je u stanju da daje tako primjerene i odmjerene izjave, koji je mlad, ali zna šta treba da govori, koji šalje pomirljive poruke i sigurna sam da će on biti dobar načelnik svima. Ponosni smo i što je jedan broj Bošnjaka glasao za Grujičića“, dodala je premijer Srpske.

Ona je naglasila da Grujičić ne želi praviti razdore u Srebrenici, veće želi da se ova opština pokrene i da je vodi naprijed, želi da sarađuje sa svima, sa kim god bude potrebno da njegova lokalna zajednica ojača i da preboli rane koje je taj mali prostor preživio u prethodnom periodu.

„Imate Bakira Izetbegovića i njegov SDA koji nam sve vrijeme pričaju o nekoj multietničnosti, ravnopravnosti, konstitutivnosti i kako svi treba da budemo dobri jedni prema drugima, da ne budemo diskriminatorski nastrojeni, a upravo su oni najveći promoteri i diskriminacije i segregacije“, rekla je Cvijanovićeva juče za Radio Republike Srpske.

Ona smatra da je nedopustivo reći kako je neprimjereno da načelnik neke opštine bude Srbin, makar to bila i Srebrenica.

„Oni koji pričaju o multietničnosti kao pretpostavku stavljaju da načelnik u Srebrenici uvijek mora da bude Bošnjak, pa čemu onda imamo izbore? To je toliko tužno. Osporavati nekog ko je dobio toliki broj glasova, na način kako su to radili Izetbegović i dosadašnji načelnik Ćamil Duraković je dodatna tragična dimenzija na sve ono što je taj prostor već preživio“, ocijenila je Cvijanovićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se