12 C
Zvornik
19. април 2024.

Govedarica – novi predsjednik SDS-a

BANJALUKA – Novi predsjednik SDS-a je Vukota Govedarica, odlučeno je danas na vanrednoj izbornoj skupštini SDS-a u Banjaluci.

Izbor Govederice podržala je većina delegata na vanrednoj izbornoj skupštini SDS-a.
Govedarica je istakao da mu je čast biti na čelu SDS-a, kao državotvorne političke organizacije.

„Osnovi naši zadaci biće organizaciona modernizacija stranke, a posebnu pažnju posvetićemo odgovornosti i unutarstranačkoj dispilplini, te kreiranju politike SDS-a“, rekao je novinarima Govedarica, nakon što je izabran za predsjednika stranke.

On kaže da će SDS biti okrenut unutarstranačkoj konsolidaciji i uspostavljanju visokog stranačkog jedinstva.

„Neophodna nam je pravovremena i dobra organizacija da bi potpuno spremni dočekali parlamentarne izbore, kada ćemo morati da srušimo nenarodnu vlast u Srpskoj“, dodao je Govedarica i napomenuo da SDS nije izdajnička stranka i da im o izdaji ne bi trebalo da govori predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Prema njegovom mišljenju, SDS je danas pokazao jedinstvo, što je važan kvalitet.

„Jedan od osnovnih zadataka SDS-a biće međugeneracijska saradnja. Tu će nam biti potrebni i stari politički vukovi, ali posebnu pažnju ćemo posvetiti mladim kadrovima“, kaže Govedarica.

On vjeruje da će biti dostojan predsjednik SDS-a i naglašava da je u Srpskoj neophodno formirati jak opozicioni blok koji će predvotiti njegova politička partija, te da će u narednom periodu biti analizirani izborni rezultati.

„Jasno mi je da je jedna od ključnih riječi odgovornost, zbog ogromnog povjerenja koje sam danas dobio. Vjerujem da dolaze bolji dani za SDS i u izbornu pobjedu 2018. godine“, rekao je Govedarica, ne želeći da komentariše stavove bivšeg potpredsjednika SDS-a Ognjena Tadića, koji nije prisustvovao izbornoj skupštini.

On je zahvalio svim delegatima koji su danas bili prisutni i koji vjeruju u SDS.

Glavni odbor SDS-a je na prijedlog Predsjedništva donio jednoglasnu odluku 15. oktobra da za predsjednika stranke predloži potpredsjednika SDS-a Vukotu Govedaricu.

Dosadašnji predsjednik stranke Mladen Bosić podnio je ostavku 8. oktobra na sjednici Glavnog odbora SDS-a u Doboju.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se