18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Drama ispred Vlade Srbije: Muškarac htio da se raznese

BEOGRAD – Muškarac M. S. star oko 40 godina predao se policiji ispred zgrade Vlade Srbije nakon što je u rukama držao ručne bombe i pretio da će se raznjeti.

Policija je sa njim pregovarala gotovo tri sata, a potom je uhapšen. Saobraćaj u Nemanjinoj bio je blokiran od 04.00 do 07.00 sati.

U Nemanjinoj ulici je bio veliki broj pripadnika pregovaračkog tima, policije, specijalne antiterorističke jedinice, vatrogasci i hitna pomoć.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M. S. (1977) koji je jutros ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici pretio da će aktivirati bombe, saopštio je MUP.

Na mjesto događaja odmah su stigli pripadnici Interventne jedinice, Specijalne antiterorističke jedinice, Pregovaračkog tima i druge ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova.

Policija je o događaju obavestila nadležnog tužioca i nastavlja rad na slučaju, navedeno je u saopštenju.

Drama je počela rano jutros oko 04.00 sata, kada je muškarac, koji prema prvim imformacijama, ima bogat kriminalni dosije, pretio da će aktivirati bombe.

Još nije poznato koje zahtjeve je imao bombaš, ali je, navodno, tražio da razgovara sa pripadnikom policije koji je radio na na jednom njegovom slučaju.

Od ugla Masarikove i Kneza Miloša saobraćaj je bio zatvoren u širem krugu. Ka ulici Kneza Miloša iz pravca Slavije, na terenu su bila i borna vozila za specijalna dejstva.

Kao javlja Tanjugov reporter, saobraćaj se normalizacuje u tom dijelu grada. Pripadnici specijalnih jedinica koji su do 07.00 sati obezbjeđivali prilaz zgradi Vlade Srbije i ekipe hitne pomoći napustile su mjesto događaja.

Kako RTS saznaje, M. S. će biti prosljeđen tužilaštvu i slijedi mu krivična prijava.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se