5.9 C
Zvornik
19. април 2024.

Dabogda te BN televizija podržala

O gubitnici proteklih izbora i onim koji su ih podržali za portal Iskra svoje mišljenje iznosi Pero Simić.

Piše: Pero Simić

pero-simic
Pero Simić

Velika je konkurencija za glavnog gubitnika na proteklim lokalnim izborima u Republici Srpskoj. Od lidera SDS-a, karikaturalnog političara Mladena Bosića, koji će ostati zapamćen po tome da je podržao talibanizovanu politiku u BiH od strane Izetbegovića ali i zabranio, recimo, prelazak administracije opštine Višegrad u novu zgradu u Andrićgrad i još kojekakvim glupostima. Gubitnik je i kompletan takozvani Savez za promjene kome još nije jasno šta ga je snašlo, i kako stoje stvari i neće. Gubitnik u Republici Srpskoj je i Bosićev brat po pjesmi Bakir Izetbegović koji je izgubio Srebrenicu, jer je Srebrenica izabrala smjernog i odgovornog načelnika sa kojim će biti zadovoljni svi u tom gradu.

No gubitnik bez konkurencije je fabrika laži, svekolikog primitivizma i neukusa iz Bijeljine – BN televizija. Ovo partijsko glasilo SDS-a, a prema potrebi i sarajevske političke scene i svakako nekih međunarodnih krugova, potpuno je poraženo na lokalnim izborima jer su pobijedili svi koje je BN napadao, pokušao diskreditovati, kriminalizovati i ko zna šta još, a izgubili svi oni koje su oni gurali, tako da je potpuno urušen lažni mit o značaju, uticaju na kraju i povjerenju u ovu fabriku laži.

Dabogda te BN podržao, nova je kletva u Republici Srpskoj koju je naš duhoviti narod osmislio nakon ovih lokalnih izbora.

Svako ko je bar malo imao vremena za bacanje i hrabrosti da pogleda dio tog BN programa, koji se posljednjih godina uglavnom usredsredio na sramno rušenje Milorada Dodika, mogao se uvjeriti u neviđenu medijsku harangu na demokratski izabranog predsjednika, kakva do sada nigdje nije viđena. No, nije Dodik jedini bio na tapetu ostrašćene uređivačke politike BN televizije. Odlaskom SDS-a u koaliciju sa SDA u Sarajevo, i učestalim posjetama pojedinih ambasadora ovoj medijskoj kući, udaralo se na sve što je stub opstanka Republike Srpske a sve što je dobro i uspješno u Srpskoj preko noći je putem ove medijske kuće kriminalizovano. Naravno sve to umotano u igru i pjesmu, šund i neukus. Tako se preko BN televizije vodio rat i protiv Emira Kusturice i impozantnog kulturnog centra Andrićgrada, a za račun SDS-a, tačnije rečeno Bakira Izetbegovića i Sarajeva. Nerijetko ni Rusi i ruska država nije ostala zaobiđena sa zajedljivim komentarima novinara BN televizije.

Da Republika Srpska ne može preživjeti sa Dodikom, BN-ovci su nas upozoravali i upozoravaju nas svakodnevno, sa teškim gubitničkim jadom. Tako smo u proteklom periodu, zahvaljujući „istraživačkom“ novinarstvu novinara BN-a saznali da je Republika Srpska najsiromašnija na svijetu, da se ovdje doručkuje samo utorkom i petkom, i da nam nema spasa. Da smo dotakli dno – rečeno je još prije dvije, tri godine, ali evo nekako se držimo, čvrsto za to neko dno. Posebna priča su eksperti koje je BN pronalazio da bi potvrdili njihovu rušilačku konstrukciju i laž o propasti Republike Srpske pod vlašću Milorada Dodika. Kakvi su to „stručnjaci i naučnici “ najbolje govore rezultati na lokalnim izborima gdje su se neki od tih „stručnjaka“ koji se nisu skidali sa BN televizije kandidovali. Tako je, recimo, ekonomista dr Aleksa Milojević, koji je svojim ekonomskim brljotinama sa BN televizije vrištao alarmantno poručujući da smo gotovi, na izborima u Bijeljini osvojio 22 glasa, a njegova stranka ukupno 44. Milojevići su, kažu mi, mnogo velika porodica, ima ih više od 44 člana ali očigledno ni oni nisu povjerovali Milojeviću kao ni sam narod. Ili, recimo, poznanik Mirko Blagojević, lider stranke “9. januar“ koji se svojski zalagao protiv referenduma u Republici Srpskoj i koji se, takođe, nije skidao sa ekrana BN televizije, osvojio je velikih 94 glasa, a njegova stranka cijelih 265 glasova. Izvjesni profesor dr Zoran Mastilo, takođe, miljenik BN televizije još je i dobar sa osvojenih 497 glasova. Zlobnici kažu da je primorao studente da glasaju za njega. Mladena Bosića sigurno poznajete. Čovjek podnio ostavku jer je shvatio da ga je BN televizija svakodnevnim citiranjem i angažmanom u svom programu, samo zgadila narodu i zato je podnio ostavku. Da, to je taj Bosić što se prijateljima povjerio da, ipak, treba mijenjati narod. Nisam pomenuo dr Svetlanu Cenić koja u slobodnom vremenu slovi za urednika propale ekonomske rubrike BN televizije. Da to je ona Svetlana koja se zaklela da će popiti svu naftu ako ikada proradi Rafinerija nafte u Brodu koju je Dodik prodao Rusima. Ne, nije ispunila obećanje, iako baš izgleda kao da jeste, nije se ni kandidovala na izborima jer zna da ne bi mogla skupiti ni desetak glasova.

Šta da vam kažem, sve u svemu, jedna teška gubitnička priča.

Mogu zamisliti kako im je!

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se