15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Vozači – poseban oprez u zonama škola

Auto-moto savez Republike Srpske, povodom današnjeg početka nove školske godine, apeluje na sve vozače da obrate posebnu pažnju u zonama škola, da ne bi ugrozili život najmlađih.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je umjerena frekvencija vozila, a na graničnim prelazima nema dužih čekanja.

Zbog izgradnje vijadukta „Mahovljani“, na dionici auto-puta Banjaluka-Prnjavor, za saobraćaj je zatvorena petlja „Mahovljani“, pa vozači mogu da koriste petlju „Aleksandrovac“.

Zbog izvođenja minerskih radova, na dionici magistralnog puta Banjaluka-Crna Rijeka, kod MHE Bočac, na snazi će biti privremena obustava saobraćaja od 14.00 do 14.30 časova.

Na regionalnom putu Karanovac-Kneževo, na trećem kilometru od Karanovca, u mjestu LJubačevo, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Zbog izgradnje mosta preko rijeke Ukrine u Dragalovcima potpuno je obustavljen saobraćaj za sva vozila, a biće preusmjeren na lokalni put kroz selo Brestovo, gdje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 15 tona nosivosti.

Zbog sanacije kolovoza na dionici magistralnog puta Karakaj dva-Drinjača saobraća se jednom trakom, uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta. Na istoj dionici, danas od 8.00 do 16.00 časova, zbog miniranja terena, biće privremeno obustavljen saobraćaj.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže izmijenjen je režim saobraćaja na magistralnim putnim pravcima Prijedor-Kozarac i Otoka /granica Srpske i FBiH/-Novi Grad.

U toku je sanacija klizišta „Cerova kosa dva“ i „Cerova kosa tri“ na magistralnom putu Kozarska Dubica-Prijedor, zbog čega će se saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza na magistralnom putu Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom, u dužini od 800 metara.

U mjestu Johovac, na dionici magistralnog puta Johovac-Rudanka, u toku je izmjena u odvijanju saobraćaja, zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući autoput.

U brčanskom naselju Gredice izmijenjen je režim saobraćanja, zbog izgradnje obilaznice na magistralnom putu Brčko-Bijeljina. Režim saobraćanja, zbog radova, izmijenjen je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Deminiranje terena i povremene obustave saobraćaja od 7.00 do 15.00 časova aktuelni su na dionici regionalnog puta Zeleni Jadar-Skelani, u mjestu Kragljivode, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog deminerskih radova u mjestu Kladari Donji, opština Brod, radnim danima od 8.00 do 15.00 časova biće povremeno obustavljan saobraćaj na dionici magistralnog puta Brodsko Polje-Brusnica.

Povremenih obustava saobraćaja radnim danima od 8.00 do 16.00 časova, zbog deminerskih radova, biće i na dionicama magistralnih puteva Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica, i Kobaš jedan-Derventa, u mjestu Begluci, kao i na lokalnom putu Skipovac-Donji-Skipovac Gornji, opština Doboj. Obustave će trajati 30 minuta, a 15 minuta propuštanja saobraćaja.

Na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva privremeno će biti preusmjeren saobraćaj na novoizgrađenu saobraćajnicu, zbog izgradnje vijadukta na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Prnjavor-Doboj.

Zabrana saobraćaja i dalje je na snazi na magistralnom putu Brod na Drini-Šćepan Polje na granici BiH i Crne Gore za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na regionalnom putu Bratunac tri-Drinjača ostaje na snazi zabrana za teretna vozila ukupne mase veće od tri i po tone i za autobuse klase M3, dok se zabrana ne odnosi autobuse prevoznika Holding „Drinatrans“ iz Zvornika, koji saobraćaju na redovnim autobuskim linijama Zelinja-Zvornik, Bratunac-Polom-Zvornik, Bratunac-Polom-Bijeljina i Polom-Bratunac.

U Banjaluci će, zbog izgradnje mosta preko Šargovačkog potoka /Djevojački most/, do 4. decembra biti obustavljen saobraćaj u Subotičkoj ulici, a autobusi na gradskoj liniji broj 19, Srpski Milanovac-Centar-Srpski Milanovac, saobraćaće izmijenjeno.

Na graničnom prelazu Orašje-Županja vozila saobraćaju usporeno u oba smjera, zbog radova na području Hrvatske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se