14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Uhapšena u Švajcarskoj zbog ubistva srpskog dječaka u Zvorniku

SARAJEVO – Postupajući po zahtjevu Tužilaštva BiH, vlasti Švajcarske uhapsili su Elfetu Veseli za ubistvo dječaka srpske nacionalnosti 1992. godine u okolini Zvornika.

Tužilaštvo BiH informisani su da su policijski organi Švajcarske, na temelju zahtjeva iz BiH, lišili slobode Elfetu Veseli, rođenu 04.06.1960. godine.

„Navedena osumnjičena je pod istragom i osumnjičena je da je zajedno sa drugim osobama, u ljeto 1992. godine, u blizini mjesta Kamenica kod Zvornika, na izuzetno svirep način, hladnim oružjem, usmrtila 12-godišnjeg dječaka srpske nacionalnosti, Stojanović Slobodana“, navodi Tužilaštvo.

Tužilaštvo je provelo opsežnu istragu tokom koje je prikupilo dokaze kojima sumnjiči navedenu i došlo do saznanja da se osumnjičena duže vremena nalazi na području Švajcarske, te su pokrenute aktivnosti za njeno lociranje, hapšenje i izručenje pravosuđu BiH.

Tužilaštvo je obaviješteno da se osumnjičena u Švajcarskoj, usprotivila dobrovoljnom izručenju po skraćenoj proceduri u BiH, pa će se u narednom periodu pristupiti aktivnostima za njeno izručenje i deportaciju u BiH, gdje će joj se suditi.

„Izražavamo veliku zahvalnost vlastima Švajcarske na razumijevanju i pomoći u ovom predmetu i našoj borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina“, navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se