9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

U ovoj godini povećan broj preduzetničkih radnji

ZVORNIK – Treću godinu zaredom povećava se broj preduzetničkih radnji na teritoriji grada Zvornik. Danas u Zvorniku posluje 790 preduzetnika, što je za 25 radnji više nego na početku godine. Novoosnovanih u 2016. godini je 113, a zatvorenih radnji je 88.

– Rad preduzetnika čini značajan doprinos ukupnom bruto proizvodu Grada, kao i njihov broj zaposlenih, jer u njima radi oko 1.450 radnika – rekao je načelnik odjeljenja za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti grada Zvornik, Milan Cvijetinović, koji je napomenuo da je jedan broj radnji ove godine osnovan subvencijom za samozapošljavanje od strane Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske i Gradske uprave.

Gradska uprava Zvornik u okviru svojih nadležnosti stalno radi na stvaranju uslova za unapređenje ukupnog ambijenta za rad preduzetnika. Tako se sva rješenja o radu preduzetnika završavaju istog dana, a osnivanje preduzetničke radnje je besplatno. U prvoj godini osnivanja radnje preduzetnici su oslobođeni gradske komunalne takse.

Na teritoriji grada Zvornik posluje 285 trgovinskih, 175 ugostiteljskih, 230 zanatskih i 100 radnji ostalih djelatnosti.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se