U Čelopeku otkriven spomenik poginulim borcima VRS

ZVORNIK – U zvorničkoj mjesnoj zajednici Čelopek danas je otkriven spomenik poginulim borcima Vojske Republike Srpske u proteklom otadžbinskom ratu.

Predsjednik Mjesnog odbora Boračke organizacije u Čelopeku Cviko Erić rekao je da je ovo dan koji su mještani dugo čekali.

– Ovo je dan koji su mještani cijelog ovog sela čekali već dugo kada otkrivamo spomenik za 25 poginulih boraca u proteklom otadžbinskom ratu. Ovom prilikom želimo se zahvaliti gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću na velikom razumijevanju, kao i njegovom zamjeniku Bojanu Ivanoviću, te zvorničkoj Boračkoj organizaciji i svima koji su dali doprinos da se ovaj spomenik napravi – rekao je Erić.

Spomenik koji je u obliku krsta sa dvije ploče na kojima su slike i imena poginulih boraca i koji je smješten u lijepo uređenom kompleksu, otkrila su djeca poginulih boraca.

Sveštenik Radenko Mirović obavio je čin osvećenje spomenika nakon čega su porodice poginulih boraca i druge delegacije položili vijence.

Jedan komentar

  1. A za koju zemlju su ti borci poginuli ?? Ako su za Bosnu podrzavam .Ja koliko vidim to su izdajnici ,Nek im Srbija pravi tamo po Macvi i Sremu spomenike..

Back to top button