15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Putin i Dodik u Moskvi: Referendum je pravo naroda (foto)

U Moskvi je večeras održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, javlja Sputnjik.

Dva lidera razgovarala su u Kremlju o ekonomskoj saradnji, bezbjednosnoj situaciji na Balkanu i borbi protiv terorizma, kao i o predstojećem referendumu u Republici Srpskoj i predstojećim lokalnim izborima.

sastanak-predsjednika-rusije-vladimira-putina-sa-predsjednikom-republike-srpske-miloradom-dodikom-u-kremlju-2„Što se tiče referenduma, tu nije bilo nekih posebnih razgovora, osim konstatacije da je to pravo naroda“, rekao je Dodik za Sputnjik, nakon sastanka sa Putinom.

On je naveo i da će građani Republike Srpske koji žive u Rusiji imati mogućnost da se izjasne na referendumu u Moskvi i na još nekoliko glasačkih mjesta širom Rusije.

Putin i Dodik su konstatovali da je politička i ekonomska saradnja dviju zemalja dobra.

„Obostrano smo izrazili zadovoljstvo da je projekat privatizacije naftne industrije u Republici Srpskoj uspješan. Konstatovali smo da ostvaruje dobit i da se u tom pogledu situacija kreće u najboljem mogućem smjeru“, dodao je Dodik.

sastanak-predsjednika-rusije-vladimira-putina-sa-predsjednikom-republike-srpske-miloradom-dodikom-u-kremlju-3On je rekao i da Republika Srpska ima namjeru da otvori svoje predstavništvo u Sankt Peterburgu i da na taj način pojača svoje ekonomsko prisustvo u Ruskoj Federaciji.

Jedna od tema razgovora, prema njegovim riječima, bila su i pošasti savremenog svijeta, a „to je terorizam“.

„Policija Republike Srpske ima dobru saradnju sa ruskom policijom i u tom pogledu je već ranije dogovoren zajednički projekt obuke i nabavke sredstava za potrebe policije“, rekao je predsjednik Srpske.

On je istakao da je sa predsjednikom Putinom razgovarao i o potrebi da se na Balkanu, a pre svega u BiH očuva stabilnost i mir.

„I u tom pogledu je doprinos Ruske Federacije nesumnjiv“, dodao je Dodik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se