-1.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Pavlović, uspješan mladi čovjek

ZVORNIK – Naš sugrađanin, Ognjen Pavlović, vratio se, nakon višegodišnjeg prekida, takmičarskim vodama u džudou, a povratak je obilježio uspjehom. Naime, na memorijalnom džudo turniru „Svetozar Draža Mihajlović“ koji je održan proteklog vikenda u Novom Sadu Pavlović je osvojio srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji.

Pavlović trenira džudo 22 godine, odnosno od svoje sedme godine, najprije kao član zvorničkog džudo kluba „Srpski soko“, a nakon što je upisao fakultet u Novom Sadu i kao član džudo kluba „Slavija“. Džudom je nakon povratka u Zvornik nastavio da se bavi i kao trener u prvom klubu u kojem je pravio svoje prve korake na tatamiju.

– Trenirao sam, prije svega, u Džudo klubu „Srpski soko“ u Zvorniku, a nakon upisanih studija u Novom Sadu prešao sam u novosadski klub „Slavija“, inače najtrofejniji klub u bivšoj Jugoslaviji. U posljednjoj godini boravka u Novom Sadu trener Nenad Mihajlović ukazao mi je čast da budem kapiten seniorske ekipe. Osvojio sam veliki broj medalja kako za zvornički džudo klub, tako i za „Slaviju“, a neki od najznačajnijih rezultata su prvo mjesto na Prvenstvu Republike Srpske, vicešampion BiH, seniorski prvak Vojvodine i bronza na Prvenstvu Srbije.

Po povratku iz Novog Sada, zbog velikog broja poslovnih obaveza, neko vrijeme sam bio udaljen sa strunjače, da bih, krajem 2015. godine, sa jednim od mojih prvih trenera, Daliborom Boškovićem, pokrenuo sekciju u sklopu džudo kluba „Spski soko“ u Karakaju. Za nepunih godinu dana upisali smo 40 dječaka i djevojčica od čega već imamo dva prvaka BiH, prvakinju za mlađe pionire i prvaka za starije pionire – kaže Pavlović.

On dodaje da je prije mjesec dana odlučio da se vrati takmičenjima, a već prvo učešće pokazalo je da nije pogrešio, jer je završeno uspjehom.

– Prethodni vikend sam u Novom Sadu učestvovao na Memorijalnom turniru „Svetozar Draža Mihajlović“, koji je bio otac mog trenera u Novom Sadu. Bila mi je čast nastupiti u klubu „Slavija“ koji smatram drugom porodicom. Na takmičenju mi nije bio cilj rezultat, nego nastup, koji je prošao više nego uspješno, jer sam sa dvije pobjede i jednim porazom osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji – napomenuo je Pavlović.

On dodaje da će nastaviti da se takmiči, ali da mu je prevashodni plan da nastavi da trenira djecu, da ih, zajedno sa trenerom Boškovićem, uz džudo uči i pravim životnim vrijednostima, da sekciju u Karakaju omasove, da im stvore što bolje uslove i da postižu što bolje rezultate.

Pavlović je istakao i da je veliki uspjeh to što se privodi kraju projekat rekonstrukcije i opremanja fiskulturne sale u Karakaju koji klub „Srpski soko“ realizuje u saradnji sa Tehničkim školskim centrom i Gradskom upravom. Mladi džudisti su počeli da rade u toj sali, a Pavlović je izrazio nadu da će radovi biti završeni do polovine oktobra.

Pavlović je, pored sporta bio aktivan i kroz nevladin sektor i studentsko organizovanje gdje je bio i član Studentskog parlamenta Srbije, u okviru čega je organizovao niz humanitarnih akcija. Zaposlen je u Gradskoj upravi na mjestu savjetnika gradonačelnika za sport i NVO, a svojim najvećim uspjehom smatra to što je formirao porodicu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se