4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Pariz: Još jedan par uhapšen zbog kola sa plinskim bocama

PARIZ – Francuska policija uhapsila je još jedan par zbog sumnje da su povezani sa automobilom punim plinskih boca, otkrivenim u blizini pariske katedrale Notr Dam tokom vikenda.

Par je uhapšen kasno sinoć nakon čega im je određen pritvor, a detalji nakon hapšenja još nisu poznati, prenosi Rojters.

Prije tog hapšenja, Kancelarija pariskog tužioca saopštila je da je na jugu zemlje priveden radikalizovani par – 34-godišnji muškarac i 29-godišnja žena zbog istog slučaja, prenio je AP.

Osumnjičeni par je uhapšen na odmorištu kod autoputa u blizini grada Oranž i prebačen u Pariz kako bi bili podvrgnuti ispitivanju.

Automobil pronađen u nedelju ujutro nije imao registarske tablice i unutra nikoga nije bilo, a bili su mu uključeni „migavci“.

Te večeri je vlasnik automobila policiji prijavio nestanak svoje radikalizovane kćerke, ali nije rekao i da mu je nestao automobil, saopštila je kancelarija Tužilaštva.

Policija je nakratko privela i ispitala vlasnika automobila, a potom ga je pustila, dok se za njegovom ćerkom i dalje traga, a pored vlasnika nakratko su privedene i ispitane još tri osobe, navodi se u saopštenju.

Uhapšeni par je od ranije poznat francuskim bezbjednosnim službama zbog veza sa „radikalnim islamizmom“, dodaje Tužilaštvo, ne precizirajući zašto istražitelji sumnjiče uhapšeni par u ovom slučaju niti da li je par u kontaktu sa kćerkom vlasnika automobila.

Papiri na arapskom pronađeni u automobilu se analiziraju, navelo je Tužilaštvo.

TANJUG

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se