Crna hronikaizbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

Pakao u pritvoru za ujnu monstruma

Fati Durak (34), osumnjičenoj za monstruozno ubistvo dječaka Lazara Rebića iz okoline Zvornika, život se pretvorio u pakao u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina, gdje je pritvorena odlukom bijeljinskog Okružnog suda.

Nju terete da je zajedno sa nevjenčanim suprugom Mijatom Stankićem (38) ubila dvogodišnjeg Mijatovog sestrića.

„Ona cijelu situaciju jako teško podnosi. Izražava žaljenje zbog svega što joj se dešava, ali i zbog onog što se o njoj govori“, priča sagovornik „Nezavisnih“, koji je Durakovu viđao nakon što joj je određen pritvor.

Na pitanje da li joj je teško zbog osuda javnosti ili zbog smrti dječaka, naš izvor nije želio da da konkretan odgovor.

„Mogu samo da vam potvrdim da teško podnosi sve ono što joj se dogodilo. Nemojte da vam iznosim detalje“, naglašava naš sagovornik.

Đorđe Vasić, advokat Fate Durak, potvrdio je za „Nezavisne“ da je odbijena njegova žalba na odluku Okružnog suda Bijeljina, a koji je osumnjičenoj odredio jednomjesečni pritvor.

„To znači da ona ostaje u pritvoru koji može trajati do 22. septembra“, precizirao je Vasić.

Istovremeno, i iz Okružnog suda Bijeljina potvrđeno nam je da je žalba advokata odbačena, te da Durakova ostaje u pritvoru.

Tijelo dvogodišnjeg Lazara Rebića, koji je ubijen u mjestu Donja Kamenica, kod Zvornika, pronađeno je u gustoj šumi kod tog sela, te je ekshumirano, i utvrđeno je da je bilo zamotano u komade odjeće i najlonsku kesu, a zatim zatrpano zemljom, preko koje je nabacano kamenje.

Tijelo je pronađeno u blizini kuće u kojoj je dječak živio sa ujakom Stankićem i njegovom nevjenčanom suprugom Fatom Durak, koji su, po podacima iz policije, osumnjičeni za teško ubistvo.

Mali Lazar, podsjetimo, ima i jednogodišnjeg brata, a majka ih je napustila. Djeca su dodijeljena ocu, a on ih je, pošto radi, povjerio punici, koja je bolesna, pa su ih čuvali ujak i ujna, za koje poznanici kažu da su skloni alkoholu.

Tagovi
Back to top button
Close
Close