15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Otvorena glasačka mjesta u Srbiji, Rusiji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj

Otvaranje glasačkih mjesta u Srbiji proteklo je bez problema, a na glasačkom mjestu broj jedan u Predstavništvu Republike Srpske u Beogradu prvi glasači su se pojavili već i prije 7.00 časova.

Glasačka mjesta biće otvorena do 19.00 časova, a dovoljno je doći na glasanje i pokazati važeći dokumet, ličnu kartu, pasoš ili vozačku dozvolu izdatu u Republici Srpskoj, javlja RTRS.

On je dodao da se već pet ljudi izjasnilo, ali da najveću gužvu očekuje oko 13.00 časova, jer do tada traje tradicionalni moskovski maraton zbog čega je centar grada, u kome se nalazi Predstavništvo Srpske, zatvoreno za saobraćaj.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji Duško Perović rekao je da je mjesto za izjašnjavanje o referendumu o Danu Republike u Predstavništvu otvoreno jutros tačno u 8.00 časova po moskovskom vremenu i biće otvoreno do večeras do 20.00 časova.

Perović je istakao da, prema njegovim informacija, oko stotinu građana ima pravo da se izjasni na današnjem referendumu o Danu Republike.

Izjašnjavanje o Danu Republike organizovano je i u Srbiji, Austriji, Njemačkoj, Belgiji, Holandiji i Švajcarskoj.

U Republici Srpskoj danas se održava referendum na kojem će 1.219.399 građana Srpske sa pravom glasa imati priliku da odgovori na pitanje „Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?“.

OTVORENA GLASAČKA MЈESTA U BELGIЈI, HOLANDIЈI I FRANCUSKOЈ

Šef Predstavništva Republike Srpske u Briselu Mario Đuragić potvrdio je da su jutros na vrijeme otvorena glasačka mjesta za izjašnjavanje građana na referendumu o Danu Republike u četiri grada – Briselu, Antverpenu, Roterdamu i Parizu.
Đuragić je dodao da će se provjera lica koja se mogu izjašnjavati vršiti na osnovu jedinstvenog matičnog broja.

„O sprovođenju referenduma građane smo informisali posredstvom crkve, medija i na našem sajtu“, rekao je Đuragić.

On je zaključio da Predstavništvo u Briselu referendum sprovodi u skladu sa instrukcijama Republičke komisije za sprovođenje referenduma.

Đuragić nije mogao precizirati koliki je broj građana koji se mogu izjasniti na ovim glasačkim mjestima.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se