18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Od 19. septembra do 10. oktobra opšta jesenja deratizacija

ZVORNIK – Na teritoriji grada Zvornik, na osnovu naredbe gradonačelnika Zvornika, od 19. septembra do 10. oktobra 2016. godine sprovodiće se opšta jesenja deratizacija čiji je cilj sprečavanje pojave i širenja zaraznih bolesti.

Deratizacijom će biti obuhvaćene kanalizacione mreže u gradu i prigradskim naseljima, deponije smeća, obala rijeke Drine na potezu grada, kulturni i sportski objekti, predškolske i školske ustanove, bolnice i vjerske ustanove, kao i zelene i javne površine.

Obaveza je i svih privatnih preduzeća i ustanova, preduzetničkih radnji, stambenih zgrada i domaćinstava da o svom trošku sprovedu deratizaciju koju će na terenu izvoditi zvornička DOO „Sanitacija“.

Apeluje se na subjekte koji su obavezni da sprovedu deratizaciju da omoguće nesmetan pristup radnicima „Sanitacije“, a zajednicama etažnih vlasnika da izvrše prethodno čišćenje podrumskih prostorija kako bi deratizacija bila što efikasnija.

Obavezna deratizacija na području grada Zvornik sprovodi se dva puta godišnje, u proljeće i jesen, i ove godine za tu namjenu iz gradskog budžeta biće izdvojeno 20.000 KM.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se