11.4 C
Zvornik
25. марта 2023.

Majka tragično stradalih tuzlanskih mališana: Djecu je ubio čim ih je vidio

Porodična tragedija u kojoj je otac, 41-godišnji Nesad Djedović u vlastitom automobilu sinoć usmrtio dvoje maloljetne djece, a potom pokušao izvršiti samoubistvo, dobija novu dimenziju. Naime, majka tragično stradale djece Amra Djedović za Klix.ba je iznijela svoju stranu priče u kojoj navodi sve životne detalje.

Amra je prije nekoliko sati u našu zemlju stigla iz Njemačke, a kako je kazala, za smrt svojih mališana, sedmogodišnjeg sina A.D. i 11-godišnje kćerke M.D., saznala je od svoje majke.

Ističe da njen bivši muž Nesad sa djecom nije imao kontak od 3. juna ove godine, pa sve do kobnog dana kada ih je usmrtio.

„Na prvom susretu koji je imao sa djecom ubio ih je“, izgovara Amra vidno potresena te dodaje da ga je, nakon što je saznala da su se djeca iz porodične kuće u kojoj živi njena majka uputila skupa sa Nesadom i njegovom majkom Nesibom, odmah pokušala kontaktirati, međutim, naglašava, bezuspješno.

Spreman na sve

„Čitav dan sam zvala, a niti na jedan poziv mi nije želio odgovoriti. Kćerka mi je u poruci napisala da kupuje nešto. Bila sam zabrinuta. Znala sam da je on spreman na sve, jer je i na mene potezao pištolj. U 20:10 sati sam nazvala Nesibu koja mi nije znala reći gdje je on sa djecom. Tada sam postala još zabrinutija. Ponovo sam kasnije kontaktirala, ali bezuspješno. Informacije o djeci nisam mogla dobiti“, nastavlja svoju ispovijest Amra.

Dalje, dodaje da je iz zabrinutosti krenula put naše zemlje.

„Nakon što sam došla u Austriju, majka mi je telefonom rekla za tragediju koja se dogodila. Ovdje sam došla živa, ali kao i da nisam. Neka mi uzmu dušu, ja više nemam zašto da se borim. Cijeli svijet zna da sam patila 14 godina sa njim“, dodaje plačnim glasom Amra.

Smogla je snage i odlučila se osvrnuti na izjave rodbine i komšija.

Brak sklopljen zbog papira

Ona ističe da se na osnovu dogovora sa Nesadom od njega razvela koncem 2015. godine, a novi brak koji je sklopila s njegovim dajdžom Zihnijom, zapravo je bio „zbog njemačkih papira“.

Foto: Klix.ba

„Dogovor je bio da se sporazumno razvedemo. Imao je dugovanja od 38.000 KM, a njegov dajdža Zihnija bio je spreman da mu isplati novac za ta dugovanja. Dogovor je bio i da se ja udam za njega zbog papira, a nakon tri godine da i Nesad dođe u Njemačku. Sa svim tim se on složio, čak me i sam slao u Njemačku kako bih dajdži pomogla u kući i slično. On je to meni sve plaćao, a ja sam njemu (Nesadu, op.a.) donosila novac“, priča nam Amra.

Nastavlja da su djeca imala prijavljen boravak u Njemačkoj te da u ovoj školskoj godini nisu pohađali nastavu u BiH.

„Nakon što sam djecu ponovo dovela u BiH, ja sam se morala vratiti u Njemačku jer sam dobila poziv od škole, a morala sam završiti i neophodnu papirologiju za boravak tamo, jer su djeca trebala dobiti vize. U međuvremenu, Nesad se ponovo oženio, to je kćerka čula i više nije željela da zna za njega jer ju je lagao, s obzirom na to da joj je prvo govorio kako se on neće ženiti. Moram reći i to da ja djeci nisam govorila da ga ne obilaze. On sam nije obraćao pažnju na njih. Čak sam njegovim prijateljima i govorila da je sramota da on ne viđa svoju djecu“, dodaje Amra.

Ističe i da idealan brak sa Nesadom nije imala, ali je u zajednici bila jedino zbog svoje djece.

„U toj kući sam bila zbog svoje djece. Nema šta mi sve ljudi nisu govorili o njemu, ali ja sam sve trpila. Iz kredita u kredit sam išla kako bih sredila kuću. Kroz sve godine braka novca mu nisam mogla nadavati, moje dijete je u školu nosilo kiflu i vodu, da bi njemu mogla dati novac za vraćanje dugova. Automobile je stalno mijenjao i to svi znaju. U pola noći me znao tjerati skupa sa curicom iz kuće, što vam može potvrditi i moja svekrva sa kojom sam imala dobre odnose. Prijetio mi je da iz njegove kuće živa neću izaći. Ovakve prijetnje bile su krajnji razlog da odem od njega i dođem živjeti kod svoje majke“, zaključuje svoju ispovijest Amra.

Podsjetimo, u prigradskom naselju Donja Obodnica koje je od Tuzle udaljeno 15-ak kilometara, 41-godišnji Nesad Djedović ubio je svog sedmogodišnjeg sina A.D. i 11-godišnju kćerku M.D.

Tragedija se dogodila oko 19 sati na regionalnom putu Lipnica – Obodnica, a otac je ubistvo i pokušaj samoubistva izvršio u vlastitom automobilu Passat. Nakon prijave da se desila pucnjava policajci su na mjestu tragedije zatekli stravičan prizor.

Kako nam je potvrđeno, Djedović se zbog teške povrede glave i dalje nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli.

Djevojčica je preminula odmah, a dječak na putu do tuzlanskog UKC-a. Uviđaj su obavili dežurni kantonalni tužilac i pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK. Dežurni tužilac je izdao naredbe za obdukciju tijela preminule djece.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
973PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se