23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Kroz akcije Crvenog krsta pomoć za dvije porodice

ZVORNIK – Gradska organizacija Crvenog krsta Zvornik sprovela je akcije prikupljanja novčanih sredstava sa ciljem pomoći za dvije socijalno ugrožene porodice.

Prema riječima Danojke Mićić, sekretara zvorničkog Crvenog krsta, akcije su organizovane u sklopu redovnih aktivnosti ove organizacije i sprovedene u saradnji sa Marketom „Zvorničanka“.

– Mi slične akcije sprovodimo u toku cijele godine, a sada smo akcenat stavili na dvije porodice, šestočlane Vidakoviće iz Grbavaca i bolesnog Predraga Ristić iz Malešića. Sugrađani su ostavljali novac u kutiju Crvenog krsta koja je postavljena u Marketu „Zvorničanka“ i tako je prikupljeno 2.020 KM od čega 750 KM za Vidakoviće. U ovoj porodici otac je nezaposlen, a dvoje djece je bolesno od dijabetesa. Uz pomoć „Zvorničanke“ kupljen im je i dostavljen frižider i ostale potrepštine za djecu, među kojima i hrana za dijabetičare – rekla je Mićićeva.

Ona je istakla da je u sličnoj akciji za Ristića, koji je distrofičar i teško se kreće i koji živi od socijalne pomoći, prikupljeno 1.270 KM.

– Od ovog novca dio je potrošen za izmirivanje duga za električnu energiju, a u planu je kupovina frižidera, kreveta i polovnog kompjutera, jer mu je to jedini prozor u svijet. Ovim putem zahvaljujem se građanima Zvornika koji su se i prilikom ovih akcija, kao i u ranije organizovanim, odazvali na naš poziv da na ovaj način pomognemo ljudima koji su u stanju socijalne potrebe. Naši sugrađani donose gotovo svakodnevno i garderobu koju dijelimo onima koji nam se obraćaju za tu vrstu pomoći – naglasila je Mićićeva dodavši da su onima koji se obraćaju u Crveni krst najpotrebniji hrana, sredstva za higijenu, školski pribor, odjeća, obuća, pa i peći za grijanje i drva.

Ona je podsjetila da je Crveni krst i ranije u više navrata pomagao Ristiću koji živi sa nezaposlenim ocem, tako što su im donosili hranu, odjeću, obuću, ćebad, a uručena im je i peć na drva.

Mićićeva je najavila da će akcija prikupljanja novčanih sredstava putem kutija u „Zvorničanki“ biti nastavljena i dalje iz čega će biti obezbijeđena pomoć za neke druge sugrađane.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se