9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Karan: U Srebrenici će biti održan referendum

Predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma Siniša Karan izjavio je da se prema utvrđenom planu aktivnosti sprovode pripreme za referendum o Danu Republike Srpske.

– To se odnosi na stvaranje opštih zakonskih preduslova, odnosno kadrovskih, institucionalnih, normativnih i svih drugih pretpostavki za sprovođenje referenduma o Danu Republike – rekao je Karan za Radio „Sputnjik“.

On je istakao da su aktivnosti i rokovi za sprovođenje referenduma o Danu Republike bazirani shodno Zakonu o referendumu i građanskoj inicijativi.

Karan je naglasio da gradske i opštinske komisije, u skladu sa zacrtanim planom, obavljaju svoj dio posla, odnosno određuju glasačka mjesta i odbore.

On je ponovio da će i u Srebrenici biti održan referendum, te da su izjave načelnika ove opštine Ćamila Durakovića političke, a ne procesne.

– Institucije lokalne samouprave, svi njihovi organi i kapaciteti dužni su da pruže pomoć komisijama za sprovođenje referenduma, a na osnovu zaključka Vlade Republike Srpske. Prema tome, nemoguće je opstruisati ovaj proces, jer bi to bilo kršenje zaključka Vlade Srpske i Zakona o referendumu i građanskoj inicijativi – zaključio je Karan.

Referendum o Danu Republike zakazan je za 25. septembar ove godine.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se