5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Izetbegović: Dodik je danas vrlo zabrinut čovjek

NOVI TRAVNIK – Onaj ko udari na državu, dobiće od države odgovor, i mislim da je Milorad Dodik danas jedan vrlo zabrinut čovjek, izjavio je u Novom Travniku predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, govoreći o pozivu na saslušanje upućenom iz Tužilaštva BiH predsjedniku RS Miloradu Dodiku, nakon održanog referenduma o Danu RS.“Nije se igrati sa institucijama države. Mislim da nakon ovoga nikome neće pasti na pamet da pravi onaj teški referendum kojim su se dičili. Ne možete rušiti mirovni sporazum, a da ne srušite mir u ovoj zemlji“, kazao je Izetbegović na predizbornom skupu Opštinskog odbora SDA Novi Travnik.

Istakao je da neće biti povratka u devedesete godine i konflikte, te BiH više nije zemlja slučaj, koja je u zastoju i izaziva zabrinutost.

Dodao je da je pokrenut evroatlantski put BiH, ocijenivši da će BiH za četiri do pet godina postati član NATO-a, dok će na evropskom putu BiH biti potrebno provesti reforme, koje će možda biti bolne, ali će donijeti dobitak.

Komentarišući odnose između Hrvata i Bošnjaka, Izetbegović je rekao da su u usponu, te je pozvao na dobrosusjedske odnose.

„Hrvati su malobrojniji u odnosu na Bošnjake u Federaciji BiH i ja ću se osobno potruditi da se naprave mehanizmi da budu ravnopravni i da nad njima ne bude dominacije, ali želim da to isto urade i oni u loklanim zajednicama u kojima su većina“, poručio je Izetbegović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se