8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Halilović nastavlja: Ne može se pustiti da nacisti budu nagrađeni sa 50 posto teritorije BiH

BEOGRAD – General i bivši načelnik ratnog štaba Armije BiH Sefer Halilović, poslije oštrih reagovanja srpskih zvaničnika na njegovu prijetnju da neće biti Republike Srpske ako bude referenduma, uzvraća da rat provociraju oni koji insistiraju na referendumu.

„Niko razuman ne želi sukob. Ali nije moralno, čovjek ne može da pusti da nacisti budu nagrađeni sa 50 posto teritorije BiH“, rekao je sinoć Halilović za N1.

Kaže da rat provociraju oni koji pozivaju na referendum, oni koji zagovaraju otcjepljenje i ne poštuju BiH i oni koji kažu da je BiH virtuelna država koja ne postoji.

„Rat provociraju oni koji ne poštuju odluku ustavnog suda, rat provociraju oni koji ne poštuju ni državu ni nikoga. Očigledno na taj način skreću pažnju sa svog kriminala i lopovluka na ove ratne teme“, rekao je Halilović.

On je takođe rekao da je posljednji čovek koji želi i traži rat, da niko razuman ne želi sukobe, a da njegovu izjavu treba shvatiti kao upozorenje.

Kako prenosi N1, Halilović je iznio niz uvreda na račun srpskog premijera i ministra spoljnih poslova, za koje je rekao da su posljednje osobe koje treba slušati kada se govori o regionalnoj stabilnosti i miru.

Halilović je ranije zaprijetio nestajanjem Republike Srpske ako referendum u RS bude sproveden jer, kako tvrdi, to će značiti „raspakivanje“ Dejtonskog mirovnog sporazuma i stupanje na snagu Ustava BiH.

„Nikome ne prijetimo, ali nikome nećemo dopustiti da odnese i dio BiH bez belaja“, rekao je Halilović, koji je gostujući na TV1.

Uslijedile su oštre reakcije predsjednika RS Milorada Dodik, srpskog premijera Aleksandra Vučića, šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, a srpski premijer je poručio da Srpska neće nestati.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se