Dodik: Ne plaše me istrage Tužilaštva BiH, ni najave hapšenja i sankcija!

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je referendum demokratska pobjeda Srpske i da ga ne plaše nikakve istrage Tužilaštva BiH, ni najave hapšenja i sankcija.

“Ne plaše me sarajevske prijetnje hapšenjem, niti sankcije međunarodne zajednice. Nisam izabran da bih se plašio, već da bih jačao Republiku Srpsku”, istakao je Dodik.

Dodik je za “Večernje novosti” rekao da ga ne zanimaju aktivnosti Tužilaštva BiH, koje je nezakonito formirano, baš kao i Sud BiH, nametnutim zakonima visokog predstavnika.

“Referendumom smo odbranili našu svetinju – 9. januar, rođendan Republike Srpske. Pobijedila je demokratija, slobodarski duh i volja srpskog naroda”, naglasio je Dodik.

Predsjednik Republike Srpske je rekao da je snaga referenduma u jedinstvenom stavu naroda Srpske.

“To je vrhunac demokratije i pobjeda slobode srpskog naroda. Nastavićemo da jačamo Srpsku i neće nas zaustaviti, niti uplašiti. Volju naroda ne mogu ignorisati”, poručio je Dodik.

On je istakao da je ponosan na narod Srpske, kojeg nisu uplašili i koji je u miru i dostojanstvu pokazao koliko voli Republiku Srpsku, te ponovio da to nije bio referendum o secesiji.

“Da vidimo ko će sada biti taj koji će ignorisati volju naroda. 9. januar je Dan Republike srpske i ostaće u zakonu”, naveo je Dodik.

Predsjednik Republičke komisije za sprovođenje referenduma Siniša Karan rekao je, takođe, da se ne plaši nikakvog hapšenja i da stoji na raspolaganju Tužilaštvu BiH.

“Ukoliko me pozovu, odazvaću se. Nema čega da se plašim, sve sam radio po zakonu, kao i Komisija”, rekao je Karan za “Večernje novosti” i dodao da je cijela priča oko hapšenja i istrage oko referenduma u Srpskoj apsurdna.

On je zapitao šta je sa onih 90 ranijih odluka Ustavnog suda BiH koje nisu sprovedene i zašto niko tu nije pod istragom, nego samo sada.

SRNA

Back to top button