18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Biblioteka obilježila Međunarodni dan pismenosti

ZVORNIK – Radionicom u kojoj su učestvovali učenici IV razreda osnovne škole “ Sveti Sava“ Zvornik „Rječnik nježnih riječi“ juče je u Narodnoj biblioteci  obilježen Međunarodni dan pismenosti.

Prema riječima Njege Stjepanović direktorice ove kulturne ustanove, 8 septembar – Međunarodni dan pismenosti se u biblioteci obilježava već desetu godinu.  Ona je istakla da i pored napretka  tehnike i tehnologije, BiH ove godine dočekuje Međunarodni dan pismenosti sa ogromnim brojem elementarno nepismenih ljudi, koji po poslednjem popisu iznosi 2,82 posto, a dvije trećine od toga su žene.

Stjepanovićeva kaže da je pored žena, veliki broj i djece, koja su nepismena jer  neredovno pohađaju nastavu u školama ili je napuštaju. Narodna biblioteka poslednjih godina, zbog navedenih podataka, radi više na animaciji učenika osnovnih škola.

– Radionicom  „Rječnik nježnih riječi“ željeli smo da ukažemo djeci na značaj pismenosti, na značaj predškolskih ustanova, škola, kao i same biblioteke – rekla je Stjepanovićeva.

Učenici IV 4 razreda OŠ “ Sveti Sava“ zajednički su, sa svojim učiteljem napisali pjesmu koju su poklonili Bibiloteci u znak sjećanja na njihovo učešće na radionici. Mališani su bili aktivni tokom radionice, pisali su različite rečenice, odgovarali na postavljena pitanja i vrlo promišljeno davali tačne odgovore.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se