4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Austrija: Rizvanović osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu

Alen Rizvanović, porijeklom iz BiH, koji je 20. juna 2015. godine svojim džipom usmrtio tri lica i povrijedio pedesetak ljudi u centru Graca, osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu.

Porota Krivičnog suda u Gracu sinoć je jednoglasno ocijenila da je kriv za ubistvo tri osobe i 108-struki pokušaj ubistva.

Takođe su došli do zaključka da je on uračunljiv, iako je dva od tri psihijatra tvrdilo da je neuračunljiv, ali su konstatovali da treba da bude smješten u ustanovu za psihički oboljele prestupnike.

Centralno pitanje za porotu je bilo da li je Rizvanović uračunljiv, pošto se, kako je konstatovao tužilac Rudolf Fauler, ne može pobiti da je on sa 80 kilometara na sat ujurio u pješačku zonu.

Rizvanović je tokom svog zločina ubio jednog 28-ogodišnjaka, jednog četvorogodišnjeg dječaka i jednu 53-ogodišnju ženu, a više od 50 lica povrijedio.

Tri psihijatra su saslušana, od kojih su dva rekla da Rizvanović pati od “paranoidne šizofrenije“, ali je jedan kazao da je bio uračunljiv, međutim, da je i dalje veoma opasna osoba, koja je dobro znala šta čini i da je sve planirao.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se