13 nevjerojatnih zanimljivosti o Hitleru

Ukoliko ste mislili da znate sve o najvećem zločincu svih vremena, pročitajte ovih 13 zanimljivosti

„Iako se Hitlera smatra potpunim luđakom, stručnjaci su otkrili da su njegovi iznenadni izljevi bijesa, gubitak koncentracije i zbunjenost vjerojatno imali drugi uzrok – Parkinsonovu bolest“

1. Nakon što je služio u njemačkoj vojsci u Prvom svjetskom ratu, Hitler je po završetku rata ostao u vojsci kao obavještajac. Jedan od njegovih prvih zadataka je bilo infiltriranje u Njemačku radničku stranku (DAP), koja je kasnije postala Nacionalsocijalistička njemačka radnička stranka. Ali, nakon samo nekoliko sastanaka DAP-a, Hitler je shvatio da dijele ista gledišta glede Židova i marksista te se odlučio priključiti kao njihov 55. član.

2. Tijekom svojih adolescentnih godina Hitler je sanjao o tome da postane umjetnik te se dva puta pokušao upisati na akademiju umjetnosti u Beču, ali je oba puta odbijen uz objašnjenje da nije dovoljno kvalitetan za umjetnika. Stoga je Htiler odlučio živjeti od prodaje svojih slika ali je, kako niko nije htio kupiti njegove slike, bio prisiljen živjeti u napuštenim kućama kao beskućnik.

3. Iako je odgajan kao katolik, Hitler je prezirao hrišćanstvo, a posebno pape. Stoga je svog idola vidio u Martinu Lutheru, vođi protestantske reformacije. Hitler je crkvu nazivao predvodnikom „katoličke germanofobije“ iako je s osam godina pjevao u crkvenom zboru, te sanjao da bude sveštenik!

4. Za svoje zasluge u Prvom svjetskom ratu Hitler je nagrađen sa Željeznim krstom druge klase, ali je u kolovozu 1918. na prijedlog poručnika Huga Gutmanna, dobio nagradu veće kategorije – Željezni krst prve klase. Zanimljivo, poručnik Gutmann, koji je to i preporučio, je bio – Židov.

5. Ime Adolf Hitler je danas sinonim za najveće zločine te ujedno predstavlja najvećeg zločinca u istoriji svijeta. Međutim, malo je poznato da smo danas mogli pričati o zločincu Adolfu Shicklgruberu. Naime, tako se prezivao njegov otac koji je 1876. godine promijenio prezime u Hitler.

6. Služeći na ratištu u Prvom svjetskom ratu kao teklič po rovovima, Hitler je bio žrtva napada plinom. Rezultat svega je bilo privremeno sljepilo zbog čega je neko vrijeme morao provesti u bolnici.

7. Iako se Hitlera smatra potpunim luđakom, stručnjaci su otkrili da su njegovi iznenadni izljevi bijesa, gubitak koncentracije i zbunjenost vjerojatno imali drugi uzrok – Parkinsonovu bolest. Je li to istina, ipak nećemo nikada saznati.

8.Tijekom holokausta je ubijeno 11 milijuna ljudi, a velika većina njih je ubijena u nekom od 1.200 koncentracijskih kampova širom Europe. I iako je osobno naredio da se Židovi riješe na način na koji su se rješavali, Hitler niti jednom nije svojom nogom kročio u jedan od logora smrti.

9. Kada se britanski premijer Neville Chamberlain vratio iz Munchena, s konferencije na kojoj su bili i Hitler, Mussolini i francuski premijer Daladier, Chamberlain je ponosno uzviknuo da će biti mira a ne rata. To je bilo dovoljno uglednom magazinu Time da Hitlera 1938. godine proglasi osobom godine, te da bude nominiran za Nobelovu nagradu za mir!? Dokaz da i najbolji griješe!

10. Sasvim ironično, čovjek koji je poznat po najgorim mogućim zločinima, je potpisao zakon o zaštiti životinja, te je ujedno bio veliki pobornik ovog zakona. Hitler je sam bio ljubitelj životinja i zakleti vegetarijanac. Na kraju izgleda da je životinje volio puno više i od ljudi.

11. Iako je htio izbrisati cijeli jedan narod, Hitler nije htio izbrisati uspomenu na njih. U njegovim planovima je tako bilo da, nakon što ih potpuno izbriše s lica zemlje, otvori Muzej izgubljenog naroda, u kojem bi bile umjetnine i uspomene na stvari oduzete u koncentracijskim kampovima i kućama Židova.

12. Kako je imao problema sa sinusima Hitler je nekim čudom uspio pronaći doktora koji će mu prepisati kokain i pumpicu kojom će ga unositi. Hitler se tako dva puta dnevno fiksao kokainom kako bi „riješio probleme sa sinusim“!? Ali to nije bila jedina droga koju je unosio! Kako bi pojačao svoj libido, Dr. Morell mu je prepisao ekstrat iz testisa i prostate bika koje je u tijelo unosio injekcijom!

13. Za ne povjerovati, ali je istinit podatak, da je Hitler zaslužan za nastanak seks lutki na napuhivanje. Lutka je osmišljena kako bi se među njemačkim vojnicima spriječila epidemija sifilisa, jer je velika većina njih na frontu posjećivala prostitutke!

Back to top button