10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Treća medalja za Srbiju: Ivana nacionalnim rekordom do bronze (video)

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović osvojila je bronzanu medalju u skoku u dalj na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru

Ivana je čak dva puta išla preko sedam metara. Najprije je skočila 7,06, a najbolja je bila u petoj seriji, kada je skočila 7,08.

Međutim, dvije Amerikanke bile su bolje od nje – Tijana Bartoleta je u petoj seriji skočila 7,17, što je njen lični rekord, dok je Ris letjela 7,15 metara i zauzela je drugo mjesto.

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović nije bila zadovoljna osvajanjem bronzane medalje na Olimpijskim igrama, uprkos novom državnom rekordu od 7,08 metara.

„Medalja je tu, ali ostaje gorak ukus u ustima, jer nisam uspela da izvedem ono što sam planirala. Bilo je ovo jedno od najtežih takmičcenja, mislila sam da sam spremna za svaku borbu, žao mi je što nisam mogla više“, izjavila je Španovićeva za RTS.

Ona je ipak pronašla i dobre strane, prije svega psihološki momenat, jer je najbolji skok ostvarila nakon sjajnih rezultata Amerikanki Tijane Bartolete (7,17) i Britni Riz (7,15).

„Svakako da sam psihički mnogo stabilnija, jer da nisam ne bi mogla da se vratim posle njihovih skokova, ali jednostavno danas nisam mogla da proizvedem željeni skok“, zaključila je Španovićeva uz konstataciju da će sigurno imati novu priliku za zlatnu medalju za četiri godine na Igrama u Tokiju.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se