18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Sutra sastanak Nikolića i Vučića sa zvaničnicima Srpske

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Tomislav Nikolić sutra u Beogradu će se sastati sa zvaničnicima iz Republike Srpske i srpskim predstavnicima u BiH da bi utvrdili eventualne dalje korake u vezi sa referendumom o Danu Republike Srpske.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je novinarima nakon sinoćnjeg sastanka državnog vrha Srbije, održanog zbog referenduma u Republici Srpskoj da je veoma detaljno analizirana situacija koja se odnosi na bezbjednost i regionalnu stabilnosti.

„Dogovaraju se i preduzete su mjere na zaštiti naših nacionalnih interesa. Ničim neće biti ugrožena stabilnost u našoj zemlji, a nadam se ni u regionu“, dodao je Dačić.

On je dodao da je na sinoćnjoj sjednici državnog vrha usaglašeno da bude održan sastanak Nikolića i Vučića sa srpskim liderima iz BiH i Srpske na kojem će biti razmotrena aktuelna situacija i eventualno dalji koraci.

„Želim da ponovim da smo mi zainteresovani i da je od interesa za sve da se sačuva bezbednost i stabilnost u regionu“, poručio je Dačić.

Predsjednik Srbije Nikolić pozvao je sinoć na hitne konsultacije predsjednika Vlade Srbije Vučića povodom poziva ambasadora Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira vlastima u Banjaluci da ne održe referendum u Republici Srpskoj.

Sastanku su se, nešto kasnije, pridružili ministri pravde, spoljnih i unutrašnjih poslova Nela Kuburović, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović.

Sastanak je počeo u 20.30 časova u Predsjedništvu Srbije i trajao je oko dva sata.

Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira, uz izdvojeno mišljenje Rusije, pozvali su juče vlasti Republike Srpske da ne održe referendum o Danu Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se