15.9 C
Zvornik
28. март 2024.

Studenti tehnološkog fakulteta Zvornik na stručnoj praksi u kompaniji „Alumina“

ZVORNIK – Studenti treće godine Tehnološkog fakulteta Zvornik, Željka Maksimović, Sofren Miladinović, Husmin Hamidović i Bojan Milošević, nalaze se na stručnoj praksi u kompaniji „Alumina“.

Kako nam je rekao dr Zoran Obrenović, direktor Razvoja i Kontrole kvaliteta u „Alumini“, četvoro studenata, tokom mjesec dana koliko će provesti u fabričkom krugu, upoznaće se sa kompletnim tehnološkim procesima proizvodnje tehnološke pare, vodenog stakla, zeolita, hidrata i glinice.

„U okviru ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji između „Alumine“ i Tehnološkog fakulteta Zvornik, naša fabrika redovno organizuje ovakav vid nastave, otvarajući, i na ovaj način, širom vrata za buduće mlade stručnjake“, ističe Obrenović.

On kaže da ova „Alumina“ ima mnogo toga da ponudi studentima s obzirom da je tehnologija glinice jedna od najkompleksinijih gdje su zastupljene skoro sve tehnološke operacije, kao i skoro svi tipovi uređaja koji se koriste u tehnološkim operacijama, a isto tako i u oblasti alumosilikatne hemije.

U fabričkom krugu susreli smo ovo četvoro mladih ljudi, budućih inženjera hemijskog smjera.

„Po prvi put smo u ovoj fabrici. Impresionirani smo njenom veličinom. Svi su ljubazni prema nama,žele da pokažu i prenesu znanje. Kad se boravi u ovakvom kolektivu, može mnogo toga da se nauči, da se provjeri teorijsko znanje.Ovo je dragocjeno iskustvo i ova praksa će nam dobro doći u nastavku studija“, pričaju studenti.

Sa četvoro studenata, koji imaju obavezu da, tokom stručne prakse, realizuju konkretne teme za svoje seminarske radove, uključeni su i mentori, diplomirani inženjeri tehnologije i hemije iz „Alumine“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se