izbor urednikanaslovnaVIJESTIZvornik

Slovenački ronioci nisu pronašli tijelo Andreja Beuca

ZVORNIK – Potraga za Andrejem Beucom /34/ iz Krškog, koji je nakon skoka nestao u Drini prije tri dana, bila je danas bezuspješna, rekao je novinarima Zapovjednik Spasilačke vodne službe Slovenije Marko Šainović.

Šainović je pojasnio da je sedam ronilaca pretraživala dio rijeke ispod mostom gdje je nestao Beuc, kako bi se uvjerili da li je tu ili nije, dok su dvojica ronilaca dvjesto-tristo metara nizvodno pretraživali „džepove“ na desnoj obali Drine.

On je dodao da su ronioci, sve što je sonar detektovao na dnu korita, provjerili.

„Nažalost, nismo uspjeli, nismo ga našli“, rekao je Šainović i dodao da je na ruku roniocima išla i Hidroelektrana Mali Zvornik, koja je spustila nivo vode na minimum.

Podsjetivši da su ronioci ukupno danas pretražili dva kilometra riječnog dna, Šainović je rekao da je vidljivost u vodi nula i da se pored tijela, ukoliko se direktno ne naiđe, jednostavno moglo proći da se ne primjeti.

Slovenački ronioci sutra nastavljaju pretraživanje Drine.

U potragu za Andrejem Beucom sutra će biti uključeni pripadnici Ronilačkog kluba „TRB“ iz Bijeljine, kao i zvornički vatrogasci koji čamcima pretražuju Drinu od mjesta skoka pa nizvodno do Šepka.

Beuc je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu oko 16.50 časova.

On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi.

Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“.

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.

Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića organizovale su zajedno opština Mali Zvornik i grad Zvornik.

Andrej Beuc iz Krškog je i profesionalni padobranac.

Tagovi

Jedan komentar

Back to top button
Close
Close