15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Pogibija radnika u Potočarima kod Srebrenice nesrećan slučaj

SREBRENICA – Pogibija radnika firme „Bos agro fud“ Rajka Štrpca (35) iz Bratunca je nesrećan slučaj, utvrđeno je istragom koju su sproveli policija i inspektori rada.

Nesrećni Štrbac pao je u petak kasno poslijepodne sa platforme u hladnjači preduzeća u Potočarima kod Srebrenice i smrtno stradao.

Nesreća se dogodila tokom skladištenja robe. Radnik se popeo na zaleđenu platformu visoku nekoliko metara, okliznuo se i pao sa nje. Tom prilikom zadobio je teške povrede od kojih je ubrzo preminuo. Ekipa Doma zdravlja Srebrenice brzo je stigla na lice mjesta, ali je mogla samo konstatovati smrt. Štrbac je u firmi bio zaposlen kao rukovalac viljuškara.

U Centru javne bezbjednosti Bijeljina kazali su da u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela.

– Inspektor rada izašao je na lice mjesta i konstatovao da se radi o nesrećnom slučaju. O svemu je obaviješteno i Okružno tužilaštvo u Bijeljini – kazali su u CJB Bijeljina.

Dežurni tužilac bijeljinskog Okružnog tužilaštva kazao je da je naređena obdukcija tijela nastradalog radnika.

– Tek kad dobijemo nalaz obdukcije moći ćemo reći više informacija. Sve govori da je riječ o nesreći na radu i da je radnik nastradao nakon pada – rekli su u Okružnom tužilaštvu Bijeljina.

Velika je to tragedija za porodicu nastradalog Štrpca koja živi nedaleko od Bratunca.

– Iza njega su ostali supruga koja u devetom mjesecu trudnoće, kao i dijete uzrasta oko tri godine. Supruga mu je navodno dobila zaposlenje takođe u kompaniji „Bos agro fud“. Bio je izuzetno vrijedan čovjek i uzoran domaćin koji se radom borio za što bolji život svoje porodice. Svi smo potreseni. Dijete koje je na putu neće ga ni upoznati, a i ovo od tri godine malo će ga pamtiti. Tuga i žalost, šta drugo da kažem – ispričala je jedna od komšinica porodice Štrbac koja nije željela da joj objavljujemo ime.

Stradanje radnika na poslovima u BiH je, nažalost, postala sve češća pojava. Samo u Sarajevu je za dvije godine tokom nesreća na radu život izgubilo pet radnika. Statistički podaci su neumoljivi i pokazuju da ih je najviše stradalo pri padu sa visine.

Kada je u pitanju Republika Srpska, jedna od posljednjih tragičnih nesreća desila se u junu ove godine u Foči kada je poginuo radnik preduzeća „Majneks“ iz Pala Milenko Paprica (45). On je bio rukovalac buldožera. Prilikom izgradnje šumskog puta u Zavaitu kod Foče Paprica je buldožerom skliznuo sa kamiona tegljača i survao se u provaliju. To je bilo kobno.

U preduzeću „Bos agro fud“ juče nismo ništa uspjeli da saznamo o nesreći, jer se niko nije javljao na telefonske pozive. Ova firma posluje od 2009. godine i bavi se otkupom i prodajom jagodičastog i bobičastog voća te njihovom preradom.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se