10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Mutna Drina još skriva tijelo Andreja Beuca (foto)

ZVORNIK – Pripadnici ronilačkih klubova „TRB“ iz Bijeljine i „Nemo“ iz Brčkog, te Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik završili su danas potragu za Slovencem Andrejem Beucom /34/, koji je nakon skoka sa mosta u Drinu nestao u vodi.

Član Ronilačkog kluba i „Nemo“ Neđo Mićić Tulija rekao je Srni da su pretraživali korito Drine od polazne tačke nizvodno do Tršića i da nisu pronašli Andreja Beuca, dodavši da su popadali od umora.

„Pretraživali smo Drinu površinskim opseravcijama, što iziskuje neprestalno hodanje vodom i pojačan fizički napor, što dovodi do maksimalnog umora“, rekao je Tulija i podsjetio da u današnjoj potrazi nije bilo ronjenja jer je voda mutna, a vidljivost nikakva.

„Zbog mutne vode opreznost zaranjanja je rizična za ličnu bezbjednosit ronilaca, a pretragu smo vršili, prema ranijim iskustvima, i u „sklonjenim“ dijelovima ili takozvanim „džepovima“ Drine, jer se nikada ne zna gdje će matica rijeke da usmjeri tijelo“, rekao je Tulija.

Tulija je najavio da će i sutra ronioci i vatrogasci nastaviti pretraživanje Drine od polazne, pa do tačke do koje stignu, i dodao da je moguće da sutra u potragu za Beucem budu uključeni ronioci iz Slovenije.

„Nisam siguran, ali sam čuo da je moguće da slovenački ronioci stignu u Zvornik i da se uključe u potragu za Andrejom Beucem“, rekao je Tulija.

Hidroelektrana Mali Zvornik tokom dana smanjuje protok vode kako bi roniocima i vatrogascima olakšali pretraživanje Drine i priobalnog pojasa.

Beuc je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu oko 16.50 časova.

On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi.

Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“.

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.

Zvornička Gradska uprava izrazila je saučešće porodici Beuca, koja je doputovala u Zvornik.

Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića organizovale su zajedno opština Mali Zvornik i grad Zvornik.

Andrej Beuc iz Krškog je i profesionalni padobranac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se