izbor urednikanaslovnaPolitikaVIJESTI

Milorad Dodik na listi za odstrel Islamske države

Teroristička organizacija “Islamska država” uvrstila je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na svoju evropsku crnu listu za odstrel, saznaje “Euroblic”.

Dodik je na 11. mjestu liste na kojoj su predsjednici i premijeri zemalja EU i regiona, kao što su predsjednik Francuske Fransoa Oland, njemački kancelar Angela Merkel i drugi državnici.

Predsjednik Republike Srpske potvrdio je za “Euroblic” da je upoznat o toj informaciji.

Stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević potvrdio je da su na listi “Islamske države” njeni najveći protivnici, među kojima je i predsjednik Srpske.

“On je jedna osoba iz BiH koja je na meti islamista i tu se našao zbog suprotstavljanja islamizaciji BiH”, naveo je Galijašević.

On je dodao da su na listi “Islamske države” državnici koji nanose štetu radikalnim islamistima i prijetnja su ostvarivanju ciljeva ove terorističke organizacije u Evropi.

Galijašević je naveo da je riječ o listama do kojih su došle evropske obavještajne agencije.

Stručnjak za bezbjednost Predrag Ćeranić rekao je da je uvjeren da MUP Republike Srpske preduzima mjere po ovom pitanju, te ocijenio da nije dobro što nema dovoljne usklađenosti bezbjednosnih agencija u BiH.

Tagovi
Back to top button
Close
Close