23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Lugaru bacili bombu pred kuću

PALE – Pred kuću Mladena Vuksića, lugara iz Kadinog Sela, kod Pala, bačena je bomba, od čije detonacije je, osim na objektu, oštećeno i vozilo.Povrijeđenih nije bilo, ali je, po riječima mještana, Vuksićeva porodica preplašena nakon eksplozije koja se dogodila u sitne sate, odnosno u četvrtak u tri časa poslije ponoći.

Iz policije zasad ne žele otkriti šta bi mogao biti motiv napada, ali se po selu uveliko priča da je Vuskić pošten momak, koji časno radi svoj posao, čime je na žulj stao šumokradicama. Sve ostalo je manje – više jasno.

„On je dobar momak. Pokušava malo da održi šumu, da se ne krade. Ali, eto, to bagri smeta. To su najvjerovatnije šumokradice i uradile. Oni su tu bombu bacili malo da ga zaplaše, da ne piše prijave“, ispričao je za „Nezavisne“ jedan mještanin Kadinog Sela koji nije želio da se predstavi.

Prema njegovim riječima, svi u selu, koji su savjesni ljudi, zabrinuti su zbog ovog napada na njihovog poznanika.

„On se bori za pravdu, pokušava da spriječi kriminal. Srećom, niko nije povrijeđen i to je sad najbitnije“, priča nam taj mještanin.

Ni ostali mještani nisu ravnodušni zbog ovog incidenta, te policiju pozivaju da napadače što prije pronađe.

„Mladen nije oženjen, on je rođen 1991. godine. Mlad se zaposlio. Ima roditelje i sestre. Oni svi žive u toj kući ispred koje je bomba eksplodirala“, navodi jedna mještanka.

Nezavisne“ su uspjele da stupe u kontakt i sa bliskim rođacima Vuksića, ali oni nisu bili raspoloženi za davanje izjava.

„U šoku smo, ne želimo ništa da komentarišemo, molim vas da nas razumijete. Ako šta trebate više, zovite policiju“, rekla nam je jedna rođaka Mladena Vuksića.

Iz policije nisu iznosili mnogo detalja. Naveli su da je zasad nepoznati napadač bacio eksplozivnu napravu na betonsku ploču ispred ulaznih vrata kuće.

„Po ovlaštenju dežurnog tužioca izvršen je uviđaj kojim je utvrđeno da su usljed detonacije konstatovana oštećenja fasade, ulaznih vrata i stakala na vozilu koje je bilo parkirano u dvorištu“, navodi se u policijskom saopštenju.

Sa lica mjesta izuzeti su tragovi i dokazi koji će biti predmet vještačenja. U toku je rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se