In memoriam – Poslednji pozdrav Andreju Beucu

Nada Lazarević, učenica IV razreda gimnazije u Malom Zvorniku napisala je pjesmu, prenosi Mali Zvornik Info, posvećenu nesrećno nastradalom Beucu.

Andreju Beucu:

,,Stojiš na ivici.
Adrenalin, kao da si na vrhu sveta.
Udišeš duboko, rašćišćavaš um
Teraš strah, ipak si to radio mnogo puta.
Osećaš ljubav, slobodu.
Skačeš.
Pogrešna procena, dve sekunde zakašnjenja i nema te.
Mrak, večiti mrak.
O tvojoj tragediji će se pričati narednih par dana, kao o nepresušnom izvoru analiza i teorija, a onda će i to proći.
Ostaćeš samo u mislima onih koji su te voleli.
Oni će biti slomljeni.
Biće ljuti na tebe i tvoju neustrašivost.
Na tvoje hrabro srce željno opasnosti i avanture.
Nikada neće shvatiti tvoju potrebu za visinom. Ono što osećaš u tih tridesetak sekundi slobodnog pada, između skoka i padobrana.
Tu si bio svoj na svome.
Tu si bio Ti.
Slobodan i srećan.
Ispunjen.
I ako će išta pružiti bar malo utehe tvojim najdražima, onda je to činjenica da si sa ovog sveta skočio radeći ono što voliš.”

Nada Lazarević, učenica IV razreda gimnazije Srednje škole Mali Zvornik o Andreju Beucu.

Beuc je tragično nastradao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu, oko 16.50 časova. On je posle skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića (Starog mosta) nakratko izronio, ali je potom nestao u vodi.

Tijelo nastradalog Slovenca pronađeno je nakon četiri dana potrage, čak 15 kilometara sjevernije od Zvornika, na području Kozluka.

4 komentara

  1. Jako sam dirnut i žalostan za nestankom sina iz obitelji mojih prijatelja. Žalost me jako tišti što mu se je ta greška desila pa da su mu radi toga neki vratni pršljani pukli i niko nezna šta bi dalje bilo sa Andrejom. Samo sasvim je sigurno da ga nije smjelo nestati, da ga nije smjela Drina progutati i za to se treba krivca ili krivce pragoniti do pakla. Za to je netko kriv i za to mora odgovarati bez milosti a po mojem nahođenju to je organizator manifestacije pa onda na niže staleži jer u pitanju je veliko kriminalno djelo. Posebno je to velika sramota za Republiku Srpsku da nisu znali organizirati jednu malu sportsku manifestaciju pa ko da se na vas iole pouzda. Ne vrijedite ni pošljiva BOBA.

    1. Ronioci koji su angazovani su iz Beograda , rade na crno , to su uglavnom firme za obezbedjenje a u njima rade ljudi uglavnom sumljivog porekla znaci nijedna firma ne stoji iz a njih – ust nisu ronioci, celavi gos koji drzi uze u camcu br 123 – vatrogasci je invalid , u Srbiji se vodi kao da bolesnik dokumentovan od doktora, a takodje ima fizicka ostecenja ! 2010 u Rudom se utopio covek pred njihovim ocima i niko nikada nije odgovarao ! Pa i sto bih odgovarao ? Njegov najbolji prijatelj je bivsi ministar policije a sada adv – u Srbiji ! Pa cela zapadna Srbija a najvise milicija zna ko je Vampir !

    2. Sad lažiraju obdukcioni nalaz da bi opravdali i zaštitili počinioce, Obducent izjavljuje nešto što je u koliziji sa realnošću i još tvrdi nebulozno ostao bi paralizovan da je preživio,. Mladić je 2x izranjao podignute ruke to nije moglo biti za 4 sekunde. Podržavam porodicu da istraju u svim radnjama koje će preduzimati da se rasvijetliti ovaj tragičan i kriminalan događaj i da se njegovi akteri odgovarajuće sankcionišu.

  2. Sad mogu da pisu sta hoce,sta im se kaze,sire lazi,pricaju gluposti,bruka, sramota….Zataskace kao i sve ostalo u Zvorniku,na zalost…Jednog mladog zivota vise nema,njihovom krivicom…Obdukcijski nalaz sramotan,pa do Kozluka ima 13 km dobro je i jedna kost citava,to znamo dobro mi sa Drine…Ja se iskreno nadam da ce biti kaznjeni,da ovo nece sakriti,da ce porodica da ima snage da se bori sa svim tim kriminalom,zvanim organizacija….Jer ce isti ti spasioci,i organizatori bez imalo srama i sutra isto tako ugroziti tudje zivote,moze to biti ,i zivot mog brata,sina,oca….tuga..

Back to top button