15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Dopodnevna potraga za Andrejem Beucom bezuspješna

ZVORNIK – Dopodnevna potraga za Andrejem Beucom /34/ iz Krškog, koji je nakon skoka nestao u Drini prije četiri dana, je i dalje bezuspješna, rekao je danas novinarima vođa Spasilačke ekipe ronilaca iz Maribora Vojo Erakovič.

Erakovič je rekao da su ronioci iz Slovenije prvo počeli da pretražuju polje skoka ispod mosta.

„Tu lokaciju pretraživali smo i sonarom, a dvije grupe ronilaca nizvodno su pretraživali Drinu, konstatujući da je vidljivst u vodi jako mala, ali navikli smo na takve okolnosti“, rekao je Erakovič, dodavši da je prijepodnevno pretraživanje Drine trajalo do 13.00 časova.

On je istakao da će devet ronilaca, koliko ih je došlo iz Slovenije, poslije podne pretraživati zonu skoka ispod mosta da bi se eliminsala svaka sumnju da li se tu nalazi tijelo Andreja Beuca.

„Nastavićemo pretragu i sutra, ukoliko bi današnja bila neuspješna“, rekao je Erakovič.

Osim slovenačkih ronilaca u potragu su i dalje uključeni pripadnici ronilačkih klubova „TRB“ iz Bijeljine i „Nemo“ iz Brčkog, te Profesionalne vatrogasne jedinice Zvornik.

Hidroelektrana Mali Zvornik smanjila je protok vode kako bi i na taj način olakšali roniocima i vatrogascima pretraživanje Drine i priobalnog pasa.

Beuc je nestao, 7. avgusta, nakon skoka u Drinu oko 16.50 časova. On je nakon skoka sa visine od 20 metara sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića izronio, ali je potom nestao u vodi.

Beuc je nastupio na takmičenju u skokovima, koje je organizovano u okviru manifestacije „Zvorničko ljeto“.

Spasioci u čamcima nisu uspjeli da mu pomognu, a takmičenje je odmah prekinuto.

Takmičenje u skokovima u Drinu sa mosta kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića organizovale su zajedno opština Mali Zvornik i grad Zvornik.

Andrej Beuc iz Krškog je i profesionalni padobranac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se