20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

AD „Vodovod i komunalije“ uskoro na novoj lokaciji

ZVORNIK – Uprava Akcionarskog društva „Vodovod i komunalije“ u narednih mjesec dana trebalo bi da bude preseljena iz centra grada na novu lokaciju u Karakaju, potvrdio je direktor ovog preduzeća, Jovan Tomić.

Tomić je podsjetio da je 2014. godine, prilikom velikih padavina i poplava, došlo do odrona 7-8 tona zemlje iznad sadašnje upravne zgrade kada je porušena pomoćna zgrada u kojoj, na svu sreću, u tom momentu nije bilo radnika.

– Građevinska inspekcija je tada izašla na teren i naložila nam da se iselimo iz ove zgrade. Mi smo kupili novi poslovni prostor u Karakaju, radi se o zgradi nekadašnjeg „Autotransporta“ koja je renovirana. Do tog prostora se nalazi i naš poslovni prostor koji od ranije posjedujemo i gdje je smještena naša mehanizacija, tako da će ovo preseljenje omogućiti da budemo u istom dvorištu, što će svakako doprinijeti boljem funkcionisanju firme i boljoj kontroli – rekao je Tomić.

On je rekao da će laboratija biti preseljena u obnovljeni i dograđeni objekat crpne stanice Mejdan, gdje su radovi u toku.

– U cilju poboljšanja funkcionisanja firme i svakako ljepšeg izgleda objekta, a prema odluci našeg Nadzornog odbora i Skupštine, vršimo dogradnju crpne stanice „Mejdan“.

Dio gdje su prostorije crpne stanice će biti renoviran, a dograđuje se sprat za potrebe laboratorije, dezinfekcije sistema i prostora za radnike koji dođu na intervenciju u Zvornik. Tu ćemo, ukoliko dobijemo dozvolu nadležnih organa, formirati i određeni Uslužni ili centar za komunikaciju sa građanima. U roku od tridesetak dana očekujemo da radovi na crpnoj stanici budu završeni, nakon čega ćemo preseliti laboratoriju, a potom i upravu firme u Karakaj. Mi pokušavamo da u Karakaju stvorimo uslove bolje nego što smo imali ovdje i trenutno sređujemo prostor namijenjen za kuhinju i restoran i arhivski prostor, tako da očekujemo da i ti radovi budu završeni za tridesetak dana – istakao je Tomić.

Tomić je saopštio i da je počela izgradnja izvorništa Sopotnik koje je uništeno u poplavama prije dvije godine.

– Izvođač radova, DOO „Lujić“, počeo je sa radovima na širokom otkopu i očekujem da će i taj projekat biti uspješno završen u ovoj godini, a što će doprinijeti da imamo veću sigurnost i bolje uslove u vodosnabdijevanju Zvornika. Nama je taj bazen značio rezervu u smislu da kad se desi kvar na bunarima u prvom momentu ne dođe odmah do nestanka vode – napomenuo je Tomić dodavši da se ovi radovi finansiraju sredstvima Fonda solidarnosti.

Tomić je naglasio da je rukovodstvu „Vodovoda i komunalija“ osnovni moto da naprave što bolje odnose sa svojim potrošačima.

– Od 2009. godine, kada smo pustili u rad izvorište „Tilić ada“, Zvornik nema nekih većih problema u vodosnabdijevanju. Mi nismo imali ni jednu restrikciju, bila su samo havarijska isključenja, a u odnosu na 2008. godinu moram reći da smo „porasli“, jer imamo vodovodni sistem od Zelinja i Sopotnika pa do Pilice, tj od krajnjih južnih do krajnjih sjevernih granica teritorije grada Zvornik. Očekujem da će u narednih 2-3 godine, kao rijetko gdje, zahvaljujući prije svega Gradskoj upravi Zvornika, koja je riješena da omogućimo da voda postane dostupna svakom građaninu na teritoriji grada Zvornika, 90 posto stanovništva imati gradsku vodu koja se redovno kontroliše – naglasio je Tomić.

On je saopštio i da je preduzeće nedavno nabavilo cisternu za pitku vodu, kapaciteta 4.500 litara, koja će, kako je rekao, biti korištena za dostavu vode tamo gdje je neophodno, te prilikom pranja gradskih ulica.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se