12 C
Zvornik
20. април 2024.

„Zvorničko ljeto“ će i ove godine ponuditi brojne sadržaje

ZVORNIK – Od 02. do 08. avgusta u Zvorniku će biti održano „Zvorničko ljeto“ koje se ove godine realizuje sedamnaesti put.

Manifestacija će biti bogata kulturnim, zabavnim i sportskim sadržajima koji će biti realizovani na gradskoj plaži, platoru ispred objekta „Kasina“, Domu omladine i drugim lokacijama.

Na otvaranju „Zvorničkog ljeta“ koncert će održati Haris Džinović, a narednih dana nastupiće „OK Bend“, „Teška industrija“, Aleksandra Radović, „Atomsko sklonište“, dok će manifestacija biti zatvorena koncertom Ane Bekute.

U okviru dnevnih događaja novi sadržaj „Zvorničkog ljeta“ biće „Skokovi sa mosta“, a biće realizovani i tradicionalni sadržaji: takmičenje u kuvanju riblje čorbe, „Zvornički kotlić“, prodajna izložba rukotvorina, „Etno tržnica“, susret Zvorničana i Malozvorničana na mostu Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, „Ljudi i mostovi“, memorijalni šahovski turnir Boro Vukajlović, te u večernjim satima i „Bioskop na otvorenom“, kao i predstave „pozorišta mladih Zvornik“ i „Zvorničkog dramskog pozorišta“.

Posljednjeg dana manifestacije, 8. avgusta, po posebnom programu biće obilježena slava grada Zvornika, Sveta Petka Trnova. Sveta liturgija biće služena u crkvi Svete Petke na Đurđevgradu, a večernja služba u crkvi Rođenja svetog Jovana Krstitelja, nakon čega će proći litija kroz grad, dok će lomljenje slavskog kolača biti upriličeno na platoru ispred objekta Kasina. U večernjim satima na gradskoj plaži koncert će održati Ana Bekuta, čime će biti zatvoreno ovogodišnje „Zvorničko ljeto“.

U okviru pratećeg programa biće realizovani višednevni Omladinski kamp, likovna kolonija Slikarske radionice „Paleta“, mini sajam knjiga, kao i Dječiji dani u okviru kojih će biti održana predstava, veče recitacija, likovna radionica i dječije igre.

Tradicionalno biće realizovana i Drinska regata koju zajedno organizuju gradovi Zvornik i Loznica i opština Mali Zvornik, kao i sportski događaji i to ulični basket, te fudbal i odbojka na pijesku.

– Potrudili smo se da za Zvorničane i brojne goste iz drugih gradova priredimo koncerte sa poznatim izvođačima i ponudimo druge kvalitetne sadržaje, tako da očekujemo da za svačiji ukus bude po nešto. Ovom prilikom zahvaljujem se svim sponzorima koji su se do sada javili i koji će se javiti, a bez čije pomoći ne bi mogli organizovati „Zvorničko ljeto“ na ovakvom nivou – rekao je Ivanović.

Prije početka manifestacije – koncertom na gradskoj plaži, gradonačelnik Zoran Stevanović će, simboličnim presijecanjem vrpce na srednjevjekovnoj gradskoj kapiji u Zvorniku otvoriti kapije grada, a povodom sticanja statusa grada, krajem prošle godine.

Na dan 5. avgusta neće biti manifestacija u okviru „Zvorničkog ljeta“ zbog obilježavanja Dana sjećanja na prognane i stradale Srbe.

Organizator i pokrovitelj tradicionalnog „Zvorničkog ljeta“ je Grad Zvornik, a tehnički realizatori Dom omladine i Turistička organizacija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se