8.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Zvornički pjesnici u Kulturnom centru Čukarica

ZVORNIK – U saradnji  Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva „Prosvjeta“ iz Zvornika i Kluba književnika Čukarica iz Beograda,  27. juna organizovano je Književno veče u Kulturnom centru Čukarica na kome su se predstavili zvornički književnici Danica Dana Gavrić, Snježana Nikolić-Melezović, Radmila Đokić i Slavoljub Tomašević.

Inicijativa susreta književnika iz Zvornika i onih koji potiču iz ovih krajeva, a žive u Beogradu, potekla je od predsjednika zvorničke „Prosvjete“ Radoslava Perića i predsjednika Kluba književnika sa Čukarice Neđe Ćiće Stojanovića.

Slavoljub Tomašević je rekao  da su zvornički književnici po prvi put imali organizovano zajedničko gostovanje van našeg grada.

– Naš nastup je ocjenjen kao veoma uspješan, rekao je Tomašević i dodao da je nakon književne večeri organizovano druženje, te da je dogovoreno da se saradnja nastavi i proširi na druge beogradske opštine tako da se očekuje da se Zvorničani već u septembru predstave u Rakovici.

Danica Dana Gavrić izrazila je oduševljenje povodom druženja u Beogradu, napomenuvši da nije očekivala da će ovaj susret književnika za nju biti susret za pamćenje. Koliko je ovaj susret ostavio utisak na našu pjesnikinju govori i podatak da je odmah potom nastala i pjesma koja govori o toj večeri.

Snježana Nikolić-Melezović je istakla da joj je velika čast što je pozvana da učestvuje na takvoj Književnoj večeri, naglasivši da je impresionirana.

Ona je ocijenila  da su književnici dostojno prezentovali svoj grad, Zvornik, u Beogradu, a u prilog tome, kako je rekla, govori i činjenica da je nakon Književne večeri većina  prisutnih ostala  da razgovara i druži se sa zvorničkim pjesnicima

– Oni su nam čestitali i zahvali nam se  jer su, prema njihovim riječima, uživali u cijeloj večeri – rekla je Nikolić-Melezović.

Zvornički književnici su izrazili posebnu zahvalnost gradonačelniku Zvornika Zoranu Stevanoviću, jer je podržao njihov odlazak i pomogao finasijski u organizaciji puta.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se