naslovnaVIJESTIZvornik

Zbog najave promjene vremena, izmjena plana dezinsekcije protiv komaraca

ZVORNIK – U mjesnim zajednicama grada Zvornik, kao i u gradskom području, u periodu od 11. do 15. jula 2016. godine biće obavljena dezinsekcija mjesta protiv komaraca piretroidom, postupkom hladnog i toplog zamagljivanja sa zemlje. U slučaju loših vremenskih uslova dezinsekcija će biti obavljena prvog narednog povoljnog dana.

Stanovništvo se upozorava da se skloni za vrijeme zamagljivanja, te da prozori na stambenim objektima budu zatvoreni, a posebno se upozoravaju osobe sklone alergijama ili srčani bolesnici. Izlazak vani preporučljiv je nakon nestanka magle. Takođe, zbog otežane vidljivosti mole se vozači da za vrijeme zamagljivanja zaustave vozila ili brzinu smanje na minimalnu.

Vlasnici pčela mole se da pčelinjake drže zatvorene sve do potpunog nestanka magle iz područja djelovanja biocida.

Zbog najave loših vremenskih uslova plan dezinsekcije je izmijenjen te će pojačan broj ekipa raditi na sljedeći način:

  1. u srijedu, 13. jula, potez Kozluk-Kesina šljunkara-Kiseljački put, potez Pađine-Roćević i nastavak od prethodnog dana, ukoliko nije sve završeno, potez Donji Šepak-Srednji Šepak-desnom i lijevom stranom Branjeva i Pilica, u večernjem terminu od 19:30 do 23:30 časova;
  2. u četvrtak, 14. jula, nastavak od prethodnog dana, ukoliko je nešto ostalo, i eventualna korekcija nekih područja, u dogovoru sa zdravstvenim inspektorom u Gradskoj upravi Zvornik, u večernjem terminu od 19:30 do 23:30 časova;

Stanovništvo po mjesnim zajednicama pravovremeno je obaviješteno o dezinsekciji i putem plakata, a radnici zvorničke D.O.O. „Sanitacije“ prethodno će obići svakog pčelara u zoni gdje se bude radilo, da ga još jednom upozore na mjere koje treba da preduzme.

Dezinsekciju će vršiti tri operativna tima „Sanitacije“, a građani sve informacije mogu dobiti i putem telefona broj 066/667-045, koordinator Stefan Perić.

Krajem juna na teritoriji grada Zvornik vršeno je i sistematsko uništavanje larvi komaraca ekološkim sredstvima koja nisu štetila flori i fauni i koja su odobrena od strane Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

Tagovi
Prikaži više

Povezani članci

Back to top button
Close
Close