18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Ukrao diplomatski audi i izazvao nesreću

ISTOČNO SARAJEVO – Policija traga za vozačem „audija A8“, diplomatskih registarskih oznaka, koji je prouzrokovao saobraćajnu nesreću kod Pala, a potom pobjegao sa lica mjesta. U nesreći je lakše povrijeđeno pet lica.

„Audi“ se sudario sa „škodom oktavijom“ za čijim volanom je bio državljanin Srbije S. M. i „pasatom“ kojim je upravljao Š. P. iz Goražda.

Nesreća se dogodila u nedjelju oko 18.30 časova. Kako saznajemo, svi povrijeđeni bili su putnici u „pasatu“. Nakon ljekarskog pregleda ustanovljene su im lakše povrede.

Prema nezvaničnim informacijama, do ove saobraćajke je došlo nakon što je vozač „audija“ pretičući na punoj liniji „škodu“ udario u „pasat“ koji je dolazio iz suprotnog smjera a potom se odbio i zakačio „škodu“. Od siline udara „pasat“ se prevrnuo na krov.

Izvor blizak istrazi kazao je da je policijskom kontrolom utvrđeno da je vlasnik spornog „audija“ M. L. H. iz Sarajeva.

– Pomenuto lice juče je prijavilo policiji Kantona Sarajevo da mu je u tom gradu navodno dan ranije ukraden „audi A8“ – kazao je izvor blizak istrazi.

Ko je u trenutku nesreće upravljao „audijem“, do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ nije otkriveno.

U Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo kratko su rekli da je policija obavila uviđaj nakon čega su nastavili istragu s ciljem utvrđivanja identiteta vozača i uzroka ove saobraćajne nesreće.

Da su se slične nesreće u kojima učestvuju vozila sa diplomatskim tablicama dešavale i ranije, govori podatak da je u aprilu ove godine u sudaru automobila sa oznakom „CD“ i taksi vozila u Sarajevu povrijeđeno dijete. Mališan se u trenutku nesreće nalazio u službenom automobilu sa rumunskim registarskim oznakama. Osim ove nesreće, lani su u sarajevskom naselju Dolac Malta povrijeđena dva pješaka kada ih je udario džip sa diplomatskim tablicama.

Prema dosadašnjim informacijama na području BiH u skorije vrijeme nije zabilježena krađa vozila sa diplomatskim registarskim oznakama. Iako su to vozila koja na putevima BiH imaju prednost u odnosu na druge učesnike u saobraćaju i rijetko ih kontrolišu, lopovi ipak u krađama zaobilaze takve automobile, piše Glas Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se