18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

SzP sa dva kandidata za načelnika Foče

Foča je jedna od opština gdje će SzP imati dva kandidata za načelnika, što povećava šanse SNSD-ovog kandidata Radisava Mašića da obnovi mandat načelnika opštine.

Borbu za prvog čovjeka Foče danas je najavio potpredsjednik NDP-a i bivši načelnik opštine Zdravko Krsmanović.

S obzirom da je CIK BiH zabranio NDP-u izlazak na izbore, Krsmanovića je formalno kandidovala SRS RS.

Bez obzira na razjedinjenost stranaka Saveza za promjene, kandidat SDS-a Milivoje Dostić očekuje pobjedu.

Dok se na republičkom i nivou BiH neprestano sudaraju, SNSD i SDS su u Foči političkom neprijateljstvu pretpostavili koalicionu saradnju. Iako su u protekle četiri godine zajedno donosili odluke, na izbore idu odvojeno, javlja RTRS.

SDS je na prošlim lokalnim izborima podržao tadašnjeg kandidata SNSD-a a sada nastupa sa svojim, anesteziologom i profesorom Milivojem Dostićem. Uvjeren je u pobjedu, iako je javnost u Foči, pa i on, zbunjeni kandidaturom Zdravka Krsmanovića.

Stranke čije su centrale u Federaciji i koje računaju na bošnjačke glasove nastupiće sa jedistvenom izbornom listom. Računaju da će na taj način obezbjediti najmanje tri odbornika. Nisu se izjasnili kojeg će od tri kandidata podržati.

Poznavaoci fočanskih prilika kažu da će upravo bošnjački glasovi presuditi u trci za načelnika opštine, a da će lokalne teme kao šti su: rekonstrukcija vodovodne mreže, obnova bolnice, izgradnja mosta, socijalnih stanova i slično dominirati tokom predizborne kampanje.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se