5.9 C
Zvornik
25. април 2024.

Skokovi sa mosta 7. avgusta

ZVORNIK – Zvorničane i goste iz drugih gradova u okviru „Zvorničkog ljeta“ očekuju brojne manifestacije – koncerti, pozorišne predstave, sportski i drugi zabavni i kulturni događaji među kojima će od ove godine biti i Skokovi sa mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića.

Skokove po kojima je Zvornik nekada bio poznat, Gradska uprava Zvornik organizuje nakon prekida od 25 godina, a prvi put u okviru „Zvorničkog ljeta“ i u saradnji sa susjednom opštinom Mali Zvornik. Ovo je, inače, treća manifestacija koju Grad Zvornik organizuje sa Malim Zvornikom, pored „Ljudi i mostovi“ i „Drinske regate“ u čijoj organizaciji, pored Zvornika i Malog Zvornika učestvuje i Grad Loznica.

Učesnici, oni hrabri i smjeli, skakaće u rijeku Drinu sa visine od 20 metara. Dubina rijeke na tom mjestu je oko 5 metara, a u okviru priprema za ovu atrakciju juče su pretrage dna izvršili ronioci Ronilačkog kluba „Panteri“ iz Bijeljine koji su konstatovali da na dnu korita nema nanosa koji bi mogli biti opasni za skakače.

Prema riječima članova Organizacionog odbora Skokova, Željka Smiljanića i Ognjena Pavlovića, broj učesnika biće ograničen na 15.

– Do sada je potvrđeno učešće Nijemca Kristijana Vursta koji je jedan od skakača Red bulove Svjetske serije, tri profesionalna skakača iz Slovenije, skakači iz Srbije, te iz Republike Srpske i Federacije BiH. Svako od njih skakaće tri serije, slobodnim stilom, a ocjenjivaće ih pet sudija koji će ocjene množiti sa koeficijentima skokova što će dati broj bodova za svaki skok. Nakon sabiranja, onaj ko bude imao najveći broj bodova biće proglašen pobjednikom u Skokovima sa mosta u Zvorniku. Za osvajače prva tri mjesta obezbjeđenu su novčane nagrade u visini 300, 200 i 100 evra – rekli su Smiljanić i Pavlović.

Oni su dodali da će učesnici skakati sa montažno-demontažne platforme, vlasništvo Grada Zvornik, koja će biti postavljena na ravnom dijelu željezne konstrukcije mosta.

Skokovi sa mosta koji će biti tradicionalna manifestacija biće organizovani u nedelju, 7. avgusta, sa početkom u 16:30 časova.

[mom_video type=“youtube“ id=“koDwjd_HlQk“]

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se