12 C
Zvornik
19. април 2024.

Prijem za džudiste osvajače evropskih medalja

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je danas prijem za predsjednika Džudo kluba „Srpski Soko“, Dragana Božovića, i džudistu, Vasilija Vujičića, koji su osvojili bronzane medalje na Evropskom prvenstvu za veterane, odnosno Evropskom prvenstvu za kadete.

Stevanović je izrazio zadovoljstvo ovakvim rezultatima i tom prilikom poručio da će lokalna uprava i ubuduće podržavati sport i mlade ljude.

– Kad su pitanju olimpijski sportovi ovo je najveći uspjeh zvorničkog sporta i zbog toga smo veoma zadovoljni. Naš mladi sugrađanin Vujičić je osvetlao obraz i svog kluba i našeg grada i mi ćemo i ubuduće nastojati da ulažemo u sport i mlade ljude i da im omogućimo da se, pored toga što se zdravo razvijaju i rastu, i takmiče na najprestižnijim takmičenjima – rekao je Stevanović.

Vujičić je napomenuo da je konkurencija bila veoma jaka, te da je učestvovala 41 zemlja sa 500 takmičara, dok je njegovoj kategoriji bilo 30 takmičara iz raznih zemalja. On se zahvalio gradonačelniku na prijemu i na finansijskoj pomoći za odlazak na Prvenstvo Evrope koje je održano od 3. do 6. jula u Finskoj, istakavši da mu znači puno, jer je to potvrda da se trud koji ulaže i rezultati koje postiže cijene.

–  U mojoj dosadašnjoj karijeri ovo mi je najveći rezultat i zahvalan sam svom treneru Draganu Božoviću bez koga ne bih stigao do ovdje dokle sam stigao. U prvoj borbi sam pobijedio predstavnika Austrije, drugu borbu sam izgubio na 1 poen od predstavnika Gruzije, utrećoj sam pobijedio maksimalnim učinkom prvaka Hrvatske koji je viceprvak svjetske rang liste, te pobijedio i u četvrtoj i petoj borbi Rumuna i Nijemca. Sada sam na pauzi, a sljedeće godine pokušaću uzeti svjetsku medalju, pa slijedi Olimpijada mladih – rekao je Vujičić.

Božović je istakao da su bronzane medalje koje su Vujičić i on donijeli sa evropskih prvenstava prve u olimpijskom sportu u gradu Zvorniku, pa i šire.

– Vujičićeva medalja je treća medalja kad je u pitanju Republika Srpska, a ukupno 27 u BiH od postanka džudoa pa do danas. Mislim da je to veliki rezultat koji smo napravili, zahvaljujući radu i organizaciji. Kad je u pitanju Džudo klub „Srpski soko“ smatram i da imamo jednu od boljih organizacija. Džudo aktivno vježba oko 150 djece, a imamo i sekciju u Karakaju. Sve vrijeme  imali smo i podršku lokalne zajednice, posebno gradonačelnika Stevanovića – naglasio je Božović izrazivši nadu da je ovo samo prvi korak na putu osvajanja medalja.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se