10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Obračun žestokih momaka u Bijeljini: Likvidiran poznati kriminalac

BIJELJINA – Policija traga za ubicom koji je juče iz vatrenog oružja ubio Sinišu Glamočanina (30) iz Bijeljine.

Glamočanin je odranije poznat policiji po krivičnim đelima i osuđivan je zbog ubistva.

On je likvidiran oko 15.30 časova nasred ulice Hajduk Veljka u Bijeljini. Ubica je nakon toga pobjegao crnim džipom „mercedes“.

– Policiji je ubistvo prijavljeno u 15.35 časova, a na mjestu zločina zatečeno je beživotno tijelo S. G. U toku su istraga i uviđaj, i više detalja ne možemo da iznosimo dok se to ne završi – rekli su u bijeljinskoj policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, policija ima indicije da bi ubica mogao da bude Mile Rosić. Navodno, Glamočanin i Rosić su dogovorili sastanak na mjestu zločina.

Policija je juče u potrazi za ubicom blokirala prostor oko ulice Hajduk Veljka. Do zaključenja ovog broja „Glasa Srpske“ ubica nije bio uhapšen, niti je bilo poznato više detalja. Pripadnici CJB Bijeljina su pronašli napušten terenac „mercedes“ na obalama Drine, ali licu za koje se sumnja da je ubilo Glamočanina nije bilo traga.

Ubijeni Glamočanin odranije je poznat policiji i važio je za žestokog momaka. Iz Bijeljine je 2006. godine pobjegao u  Beograd. Tamo je 2009. godine osuđen  na devet godina zatvora  zbog učešća u ubistvu Milana Mitrašinovića (24), bivšeg policajca, pripadnika OUP Savski venac u Beogradu. Bio je optužen i za ubistvo policajca Dragana Drčelića (21), ali je tokom procesa protiv njega odbačen dio optužnice koji ga je teretio za to. Prema toj presudi, Glamočanin je ubistvo počinio 18. septembra 2006. godine kada je pucao na Mitrašinovića i Drčelića iz „opel korse“ u pokretu u ulici Ismeta Mujezinovića na Bežanijskoj kosi u Beogradu. Zajedno sa Glamočaninom u „korsi“ je bio i Neven Poljičić, koji je kasnije preminuo.

Dosije

Siniša Glamočanin je iz Bijeljine pobjegao 2006. godine nakon što je počinio nekoliko krivičnih đela, pa je za njim bila raspisana potjernica. Godinu ranije pucao je dvojici mladića u noge u centru Bijeljine. Nakon toga, ispred Glamočaninove kuće u vazduh je dignut „pasat“ Jugoslava Erakovića, koji je posudio. Poslije bijega u Beograd osnovao je kriminalnu ekipu i povezao se sa jednim jačim beogradskim klanom, koji se bavi rasturanjem droge.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se