9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

O prijedlogu zakona o popisu stanovništva 13. jula

BANJALUKA – Prijedlog zakona o obradi i objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova 2013. godine u Republici Srpskoj biće razmatran po hitnom postupku 13. jula na posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske, odlučio je danas skupštinski Kolegijum.
Nakon sjednice Kolegijuma u Banjaluci, predsjednik parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je novinarima da je posebna sjednica Narodne skupštine zakazana na zahtjev Vlade Repubike Srpske.

Čubrilović je podsjetio da je Narodna skupština Republike Srpske svojim zaključcima obavezala Vladu da predloži zakon o popisu kako bi Srpska mogla da objavi svoje rezultate popisa.

„Ima osnova da Republika Srpska odradi svoj dio posla, jer je nezadovoljna odlukom o jedinstvenoj obradi podataka popisa na nivou BiH kojom su prekršeni određeni članovi Zakona o popisu stanovništva BiH“, istakao je Čubrilović.

On je rekao da je posebna sjednica zakazana za 10.00 časova.

Čubrilović je najavio da će nakon završetka posebne sjednice biti nastavljena redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se