Čedomorstvo u Doboju: Babi monstrumu pet godina robije?

DOBOJ – Okružno tužilaštvo Doboj ponudiće sporazum o priznanju krivice Vojkani Bogojević (53) iz Trnjana, optuženoj za ubistvo dvije bebe koje je rodila njena mentalno zaostala kćerka Sanja (26), i petogodišnju zatvorsku kaznu za ovo krivično djelo, okarakterisano kao teško ubistvo.

Ovu informaciju nije potvrdio, ali ni demantovao Vojkanin branilac po službenoj dužnosti Branko Ristić, nego je naveo da „ima tu nekih elemenata“, te dodao da je iz tehničkih razloga odgođeno ročište pred Okružnim sudom Doboj, koje je trebalo da bude održano 25. jula, jer „nije bilo moguće sprovođenje određnih radnji“.

Prema nezvaničnim informacijama, upravo na tom ročištu je trebalo da bude razmatran sporazum o priznanju krivice, a s obzirom na to da slijedi ljetna pauza u radu ovdašnjih pravosudnih institucija, on bi na red mogao doći tek početkom septembra, kada je zakazan nastavak suđenja Bogojevićevoj.

Na osnovu sporazuma o priznanju krivice ranije je za obljubu nad nemoćnim licem na trogodišnju kaznu zatvora osuđen Sanjin rođak Rade Bogojević (54), otac jedne od tri bebe koje je ona rodila, dok je za isto krivično djelo na kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci osuđen Žarko Cvijetić iz Skugrića, kod Modriče.

Navodno je sporazum nuđen i Vidu Jankoviću iz Dugog Polja, opština Modriča, koji je takođe optužen za obljubu nad nemoćnim licem, ali on nije pristao na predviđenu kaznu.

Svi oni su godinama imali seksualne odnose sa djevojkom, koja je u periodu od 2011. do 2015. godine rodila tri bebe, dvije je ubila njena majka, koju javnost već zove „baba monstrum“, i njihova tijela su pronađena, a jednoj je ona presudila, ali tijelo nije nađeno.

Identitet oca druge bebe ostao je nepoznat javnosti, ali je prema nezvaničnim informacijama DNK nalaz pokazao srodničku vezu potencijalnog oca bebe s majkom, odnosno Sanjom.

DNK analizi bio je podvrgnut i Sanjin otac Milivoje, koji se najviše protivio njenom izmještanju iz porodice u ustanovu, ali je nalaz bio negativan i time je otklonjena sumnja da je djevojka žrtva incesta.

Prema tvrdnji mještana Trnjana, Sanja je „žrtva svojih zaostalih roditelja, koji su je podvodili muškarcima i za to možda i uzimali novac, i puštali je da sama, iako je mentalno zaostala, odlazi i dolazi kući kada želi“.

Vojkana i Rade Bogojević, te Žarko Cvijetić i Vid Janković uhapšeni su 25. januara, suđenje im je počelo 16. juna, a odlukom postupajućeg sudije javnost je isključena tokom cijelog postupka.

Back to top button