18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Bivšu suprugu izbo nožem

BRČKO – Stanovnik Brčko distrikta A. M. (50) uhapšen je i pritvoren nakon što je nožem pokušao da ubije bivšu suprugu u njenom stanu u Brčkom. Identitet žrtve nije saopšten.

Napad se dogodio u nedjelju oko 10.30 časova kada je osumnjičeni došao do stana bivše supruge gdje ju je nakon kraće rasprave nožem ubo više puta, piše Glas Srpske.

Kako saznajemo, ona je uspjela da se istrgne od nasilnika ali je on sustigao u dvorištu gdje joj je zadao još nekoliko udaraca po tijelu. Tragediju su spriječile komšije koje su čule jauk i povike „u pomoć“. Oni su nekako uspjeli da zaustave nasilnika u njegovoj namjeri nakon čega je došla policija i uhapsila A. M.

Prema nepotvrđenim informacijama, nasilnik je tokom hapšenja prijetio komšijama da će im se osvetiti jer su ga spriječili u njegovoj namjeri. Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u brčanskoj bolnici. Niko nije saopštio stepen povreda.

Kako je juče saopšteno u Tužilaštvu Brčko distrikta osumnjičenom A. M. Osnovni sud u tom gradu odredio je jednomjesečni pritvor zbog opasnosti da bi mogao ponovo pokušati ubiti bivšu suprugu.

– Postoji i bojazan da bi osumnjičeni mogao uticati na svjedoke kao i ometati krivični postupak koji će se voditi protiv njega – kazali su u brčanskom tužilaštvu. Dodali su da se A. M. tereti za pokušaj ubistva.

Nažalost ovo nije jedini slučaj napada hladnim oružjem koji se dogodio u posljednjih nekoliko dana na području BiH. Fata Kadrić iz Minđure kod Pala uhapšena je 30. juna ove godine nakon što je sjekirom ubila majku Haliju Kadrić u njihovoj kući u tom povratničkom naselju. Zločin je počinjen u jutarnjim časovima a Fata je telefonom pozvala paljansku policiju i prijavila se zbog ubistva. Šta je dovelo do obračuna između majke i kćerke niko sa sigurnošću ne može da kaže. Sličan napada dogodio se i prije nekoliko dana u najvećem gradu Srpske. Smilja Rađenović sumnjiči se da je nožem pokušala ubiti svoju majku Zorku Rađenović u njihovom stanu u banjalučkom naselju Starčevica. Smilja je majci nanijela povrede na lijevoj strani grudnog koša nakon čega je sebe ubola više puta u vrat i lijevu dojku. Veću tragediju spriječio je Smiljin brat koji je došao u trenutku napada.

Foča

Policija je uhapsila je F. P. iz Foče jer je nožem prijetio majci, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. On je priveden 3. jula nakon što ga je policiji prijavila majka.

– Osumnjičeni je sproveden u prostorije za zadržavanje, a u toku je dokumentovanje krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici – rekli su u policiji.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se