LIFESTYLE

7 sakrivenih mogućnosti Vibera

Gotovo svi vlasnici smartfona posjeduju mesendžere. Jedan od njih je Viber.

Ova mobilna aplikacija je odavno osvojila ljubav svojih korisnika. Ali, nisu svi upoznati sa svim funkcijama Vibera.

Ako vas zanima kako poboljšati rad sa ovom aplikacijom, ovaj članak je za vas.

1. Sakrijte informaciju kada ste bili na mreži.

Uđite u Podešavanja“ – Privatnost i isključiti status „Na mreži“. Čak, i ako uđete u Viber o tome niko neće saznati.

2. Sakrijte mogućnost da drugi znaju da ste pročitali poruke

Da pošiljalac poruke ne sazna da ste pročitali njegovu poruku, uđite u Podešavanja, izaberite opciju Obavještenja i skinite je sa opcije „Prikaži pregled poruke“

3. Ne preopterećujte memoriju telefona.

Glasovne poruke iz četova u Viberu, automatski se čuvaju u telefonu. Da ne preopterećujete memoriju, najbolje ih je obrisati. Uđite u Podešavanja – Mediji i kliknite na „Obriši glasovne poruke“.

4. Sklonite svoju profilnu sliku od nepoznatih korisnika.

Ako ne želite da vašu sliku vide svi korisnici Vibera, uđite u Podešavanja – Privatnost i uklonite sa „Prikaži svoju sliku“. Sada, korisnici koji nisu na vašoj listi prijatelja, neće vidjeti vašu sliku.

5. Uklonite status „Koristi aplikaciju“

Još jedna mogućnost: praktično sve aplikacije i igre koje instalirate na telefon, sinhronizovane su sa Viberom. Na taj način one postaju vidljive i za druge korisnike sa vaše liste kontakata. Da isključite ovu opciju, uđite u Podešavanja – Privatnost i isključite opciju „Koristi aplikaciju“.

6. Stavite lozinku.

Ako ne želite na neko čita vaše poruke, možete staviti Viber lozinku. Sam mesendžer nema takvu opciju, ali ovaj koristan program možete lako preuzeti u bilo kom App Store i instalirati ga za par minuta.

7. Instalirajte Viber na svoj računar.

Još jedan koristan savjet u vezi korišćenja ove aplikacije – dopisujte se sa drugim korisnicima Vibera preko svog računara. Jednostavno, instalirajte ga na svoj računar.

Tagovi
Back to top button
Close
Close